OCTOBER LIST

WEEKEND CITY GUIDE: HAMBURG

NU TROR jeg  vist det er tid til, at vise lidt billeder fra weekenden i Hamborg. Jeg har lavet en lille anbefaling af byen, som selvfølgelig bærer præg af at vi kun havde 42 timer at gøre godt med. Jeg kunne sagtens have brugt et par dage mere til, at udforske den enorme havneby! Jeg har allerede fortalt lidt om vores søndag her, så nu vil jeg egentlig bare videregive lidt tips til en forlænget weekend i Hamborg. Jeg havde taget mit nye Samsung NX30 kamera med, som jeg har fået lov at teste. Og som I sikkert kan se på kvaliteten af billederne, så er det et step-up fra mit gamle kamera. Billederne er knivskarpe og med masser af dybde. Det var en ren fornøjelse, at se byen igennem linsen og efterfølgende redigere billederne. Men meget mere om det senere, nu til mine tips:

 • HOW TO GET THERE: Hvis man er i god tid kan man være heldig, at finde billige togbilletter via DSB Europa Orange. Togturen tager omk. 4t over Rødby-Puttgarden og koster med DSB Orange Europa 249 DKK hver vej. Jeg er virkelig ikke særlig glad for at køre i tog, men 4 timer går lige an og når færgeoverfarten, som tager en time, bryder rejsen lidt op, så er det slet ikke så slemt.
 • WHERE TO LIVE: Jeg havde inden afrejse booket et Superior Room på Hotel Barceló i midten af Hamborg. Da jeg aldrig har besøgt byen før, var det lidt af et sats. Det viste sig dog, at være det helt rigtige valg. Hotellet ligger 5 min. fra Hamborg Haumptbahnhof i midten af byen og lige ned til den store sø, som forbinder Neustadt og Altstadt. Da vi ankom til hotellet blev vi opgraderet til et Deluxe Room, hvilket selvfølgelig gjorde opholdet en tand mere komfortabelt.
 • WHAT TO EAT: Efter vi var tjekket ind lørdag aften, spurgte vi i bedste turist-stil en af hotel receptionisterne til råds om gode spisesteder. Han opremsede en lang række gode bud indenfor det italienske, franske, moderne og vietnamesiske køkken i kort afsted fra hotellet. Vi besluttede os dog i stedet for, at gå satse på det tyske køkken og valgte derfor en traditionel tysk restaurant ved navn Laufauf. Restauranten minder mest af alt om en tysk udgave af Frk. Barners Kælder – god traditionel mad i rigelige mængder! Inspireret af atmosfæren bestilte jeg en klassisk wienersnitzel af kalv med stegte kartofler og en stor kold  Jever fra fad! Jeg spiste så meget, at selv ejeren af restauranten var imponeret over min indsats. Maden på Laufauf er ikke nogen ekstraordinær kulinarisk oplevelse, men det smagte overdrevet godt og lige hvad vi havde brug for oven på en rejsedag. Aftenen efter fortsatte vi vore tyske tema på en restaurant i en lille gade nede ved havnen. Jeg ved desværre ikke hvad restauranten hedder, men den ligger i en gade med en del gamle traditionelle tyske spisesteder med ude-servering. Vejret var mildt og selvom mørket var faldet på kunne vi nyde et par store røde bøffer med kryddersmør og stegte kartofler (dem er tyskerne rigtig glade for) under åben himmel. Denne gang var portionerne lidt mindre, men smagte ikke desto mindre himmelsk! Indimellem vores tunge tyske madorgier, snackede vi lidt tyrkiske madbrød fra St. Pauli, panninis fra Marktstrasse og min kæreste fik en lun apfelstrudel med vanilie is og schlagsahne på sin fødselsdag. Planen var også at fortære en curry wurst inden vi afgang, men der var simpelthen ikke plads til mere mad mandag eftermiddag inden vi skulle med toget hjem til København…
 • WHERE TO SHOP: Man kan godt mærke, at Hamburg er Tysklands rigeste by på det enorme udvalg af butikker lige fra high street til high end. For ikke at tale om standarden af bilerne, som kører rundt i byen… Men da det jo var min kærestes fødselsdag havde jeg indstillet mig på, at nedprioritere min shopping trang og istedet imødekomme hans dagsorden 🙂 Det blev dog til et hurtigt besøg i Zara Home, hvor jeg fandt en fin spejlæske og et visit i Hamborgs mest populære luksus vintage shop Secondella, som Simone havde anbefalet. Secondella er et high end vintage paradis med mærker som Chanel, Louis Vuitton, Prada, Miu Miu og meget mere til yderst favorable priser. Jeg faldt bl.a. over et par western boots fra Chanel til lige i nærheden af 1200 DKK… bum.

Jeg kunne blive ved med at fortælle, men vil stoppe nu inden jeg får skrevet en hel roman. Hamborg har en usædvanlig historie, som er meget interessant hvis man interesserer sig lidt for historie, handel og verdenskrige. Byen blev mere eller mindre total udslettet under 2. verdenskrig under et forfærdeligt luftangreb, men er samtidig den by i europa med flest broer med hele 2400 stk.. Man kunne nok have troet, at Venedig eller Amsterdam havde taget den rekord…

ENGLISH RECAP: I think it’s time to share some pictures from my weekend in Hamburg. I could easily have spent a few more days to explore the amazing port city! I’d brought my new Samsung NX30 camera which I’m testing at the moment. And as probably can tell by the quality of the images,  it’s a big step-up from my old camera. The images are crisp and with a lot of depth. It was a pleasure to see the city through the lens and to edit the images. But more about that later.

wearemad footerdownload

6 COMMENTS

 • Anita

  Har tidligere været på en restaurant ud i et industrikvarter i Hamburg, der var en engrosbutik i underetagen og restaurant ovenpå, det var super hyggeligt og meget lækkert kød som man selv valgte i rå tilstand, hvorefter det blev tilberedt og serveret. Har desværre glemt navn og adresse på restauranten, mon nogen kan hjælpe mig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Anita
   Det lyder spændende, men jeg har desværre ikke være på restauranten? Har du forsøgt, at google dig frem til den?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er glad for, at I endte med at tage til Hamburg! Det er en skøn by. Efter jeg anbefalede dig byen, har jeg jo fået helt lyst til at besøge den igen – så hvilken bedre anledning, end at give min søster en weekendtur dertil, i anledning af hendes 25 års fødselsdag? Juhu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Hej Line
   Det lyder da helt perfekt! Det skal du gøre 🙂 Tak for tip!
   KH Kat
   //WEAREMAD

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • admin

  Hej Natascha
  Det lyder hyggeligt og som sagt, Hamborg kan varmt anbefales! Så fin en by! 🙂
  KH Kat
  //WEAREMAD

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har længe snakket med et par veninder om at tage en tur til Hamborg, og dit indlæg har bestemt kun givet mig endnu mere lyst! Lækker guide 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OCTOBER LIST