GIFT IDEAS

CHRISTMAS WEEKEND IN NIEDERSACHESEN

 photo wearemad niedersachsen autostadt ritz-carlton_zpsentnrlml.jpg


SPONSORED BY NIEDERSACHSEN TOURISM


De er jer, som følger med på Instagram og Snapchat, har allerede fået en forsmag på weekendens getaway til Niedersachsen ? nærmere betegnet Hannover og Wolfsburg. Min mor og jeg tog toget mod Hannover fredagen morgen, hvor vi havde en eftermiddag, aften og formiddag til at kigge på julemarkeder, shoppe, spise god mad og besøge et enkelt loppemarked, inden vi tog toget videre til Wolfsburg lørdag eftermiddag.

Læs også: 48H In Milano: 17 Cool Spots To Visit In The City

Tyskerne elsker julemarkeder og hele Hannovers Mitte er badet i julelys og indhyllet i overdådige juledekorationer og pynt i december. På hvert et lille torv dukker små hyggelige boder op, hvor man kan købe julegodter, kringler, brændte mandler, karameller, curry wurst, varm gluhwein og meget mere. Hannovers gamle bydel Altstadt bliver i december forvandet til en gammel middelalderby, hvor der ligeledes er mulighed for, at købe mad og drikke samt gå på opdagelse i små hyggelige håndværksboder. I samme område, langs kanalen Leine, er der hver lørdag et stort loppemarked fyldt med fine marskandiserfund. Min mor købte den fineste lille håndmalede lerkande, og jeg forelskede mig i det smukke vævede tæppe på billedet herunder.

Mætte på julemarkeder efter et døgn i stemningsfyldte Hannover, tog vi lørdag eftermiddag toget videre til byen Wolfsburg, som ligger 30 minutter øst for Hannover. Ved første øjekast blev vi overraskede over byens lidt kedelige og grå udtryk. Det gik dog ret hurtigt op for os, hvad der havde sat byen Wolfsburg på verdenskortet: Volkswagens enorme fabrik og dertilhørende Autostadt, som uden sammenligning er noget af det mest imponerende jeg nogenside har oplevet indenfor theme park-ish kategorien. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at et sådan sted fandtes? En hybrid mellem en fabrik, en forlystelsespark, et museum, et luksushotel og et pick-up sted for nye bilejere. Det overraskede mig lidt, hvor underholdt jeg rent faktisk var. Mest af alt underholdt, fordi Autostadt viste sig, at været meget mere end blot Volkswagen. Midt i Autostadt med udsigt til fabrikken ligger Ritz-Carlton hotellet, hvor vi søndag have booket tid til spa. Vi badede i den opvarmede udendørs infinity pool og slappede af i spa-området med varm te, inden jeg havde booket 1 times aroma-massage. Det blev en behagelig afslutning på en hyggelig weekend i Niedersachsen, inden vi atter hoppede på toget tilbage mod København.

Book et værelse på Ritz Carlton i Wolsburg via Hotels.com fra 3500 DKK pr. nat

 photo wearemad niedersachsen 06_zpsmzh520zm.jpg

Afslappet på hotellet efter 1 times massage søndag inden afrejse.

 photo wearemad niedersachsen 05_zpspjsdrqf4.jpg

Stemningen på Ritz-Carlton i Wolsburg var hyggelig og afslappet. 

 photo wearemad niedersachsen 01_zpsj6gu0v3w.jpg

When in Germany! Jeg elsker pretzels og det er et absolut must når jeg er i tyskland, at spise mindst én.

 photo wearemad niedersachsen 02_zpsu9y6tthj.jpg

Smukke Altstadt i Hannover, som heldigvis blev genopbygget i den gamle stil efter 2. verdens krig, hvor de fleste huset blev ødelagt.

 photo wearemad niedersachsen 04_zpsqwi7ktvy.jpg

Fin julekugle på et af de mange julemarkeder i Hannover.

 photo wearemad niedersachsen 08_zpsbazn4oi2.jpg

Det smukke håndvævede tæppe fra loppemarkedet langs Liene, som jeg fortyder jeg ikke købte med hjem…

 photo wearemad niedersachsen 09_zpsj8j5bohy.jpg

FOLLOW ON INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GIFT IDEAS