INTERIOR UPDATE

HURTIGE MORGENBOLLER

bunz

DER FINDES ikke noget bedre end, at starte dagen i ro og mag til duften af nybagt brød, tandsmør og en god kop kaffe. Et ritual der oftes kun hører weekenderne til herhjemme. Hvorfor det ret genialt, at opskriften her tager kun omkring 45 minutter fra ingredienserne kommer i skålen til bollerne er bagt – så der også kan blive plads, til lidt ekstra forkælelse i hverdagene (…) 

bunz03

Ingredienser:

25 g gær

3 dl lunkent vand

2 tsk. salt

1 spsk. honing

3,5 dl mel

3 dl ølandshvede (kan ersattes af spelt, rugmel mm.)

1 dl hørfrø (kan erstattes af græskarkerner mm.)

*

Opløs gæren med fingrene i det lunkne vand. Tilsæt salt og honning og opløs det i vandet (det er vigtigt at gæren er helt opløst inden salt og honning tilsættes ift. hævningsprocessen) Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen sammen. Form dejen til til ca. 11-12 boller og sæt dem på en bageplade. Læg et rent viskestykke over bollerne og tænd ovnen på 225 grader. Lad bollerne hæve under viskestykket i ca. 20-25 min. og bag dem i ca. 20 min. til de er gyldne på toppen.

3 COMMENTS

 • Katrine

  Hej Maibrith
  Det var vist også en typo, der skal selvfølgelig stå tsk 🙂 Sorry!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibrith Jensen

  Skal der stå 2 spsk. Salt? Det lyder af meget. Jeg puttede 2 tak. i og de blev i den salte ende

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INTERIOR UPDATE