THE ARMY JACKET

ENGLISH BREAKFAST PIZZA

wearemad breakfast pizza 05

I WEEKENDEN lavede jeg, til min kærestes store begejstring, disse English Breakfast pizzaer med baked beans, bacon, kål og æg. Idéen til kombinationen af English Breakfast og pizza opstod aften forinden, hvor jeg lå i min seng og drømte om morgenmad og pizza (som man jo gør). Jeg besluttede mig derfor for, at prøve konceptet af dagen efter. Det er ikke meget low carb eller paleo over opskriften, til gengæld er den fyldt med proteiner og kan kurere selv de værste tømmermænd – hvilket måske have lidt at gøre min kærestes begejstring. Af ingredienserne blev der 4 små pizzaer, men da de mætter en del gemte vi 2 til natmad. 

wearemad breakfast pizza kale 

Ingredienser til 4 små pizzaer:

25 g gær

2,5 dl vand

3 tsk salt 

1 spsk oliven olie

500-600 g mel (gerne tipo 00)

Topping til pizza:

1 bøffelmozzarella

1 dåse baked beans i tomat

1 lille bundt grønkål

1 pakke økologisk bacon

4 æg

salt/peber

* wearemad breakfast pizza 06

Opløs gæren i en stor skål med lunket vand. Sørg for at gæren er helt opløst inden salt og olie tilsættes. Brug fingrene til at vende halvdelen af melet i skålen. Tilsæt resten af melet og saml dejen til en smidig ensartet masse. Ælt dejen færdig på bordet og sæt den til at hæve ca. 30 min. i skålen med et rent viskestykke over. Sæt en pizzasten i ovnen og tænd den på max temperatur (250°C) 

Når dejen har hævet deles den i 4 lige store dele. Sørg for ikke at røre for meget ved dejen, så luften ikke slås ud, inden de 4 dele rulles ud med en kagerulle. Top pizzaerne med en bund af bøffelmozzarella, baked beans, hakket frisk grønkål og bacon. Slå et æg ud i midten af pizzaen og spæd til med ekstra olie, salt, peber og evt. lidt chili. 

Det er vigtigt, at ovnen er helt varm inden pizzaen slides ind på bagestenen. Jeg har et stort bræt til formålet, som jeg slider ind under bagepapiret med pizzaen og derefter slider af på bagestenen. Bag pizzaen i ca. 7-9 min. indtil den er gylden. Tip: hvis ægget ikke er helt færdigt når pizzaen er blevet gylden, kan den sagtens tages ud alligevel da ægget tilberedes færdigt på den varme pizza. God appetit!  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE ARMY JACKET