A LA VETEMENT

#9 THINGS I CAN’T EVEN – BALI STYLE

wearemad things I can't even 09

SPROG OG udtalelse af dette er en sjov størrelse. Balineserne siger ofte “cannot”  i stedet for nej. Derover ender udtalen af bogstavet F ofte med at blive til B, så ordet fifty i stedet bliver til bibty. Handcrafted kommer til at lyde som handicapped og sådan bliver det ved. Lissom singaporeanere har deres helt eget sprog Singlish, burde balinesernes måske hedde Balish. Det ender derfor ofte med nogle ret sjove samtaler, når man i 40 graders varme forøger at forhandle prisen ned på diverse stråtasker, perlearmbånd, puder og souvenirs hos de hardcore gadesælgere. Eksempel: mig “how much?“, sælger “one hundred and bibty, miss”, mig “no, one hundred”, sælger “cannot miss, it’s handicapped“. En dialog som fik smilet frem hos både sælger og køber og oftes endte i latter. Balineserne rummer en god portion selvironi, har humor og er et af de venligste folkefærd jeg har mødt. Med et par ugers pause, giver jeg jer her med søndagens niende liste med “Things I Can’t Even – Bali style”… 

1. Når man inden afrejse skal bestille badetøj på ASOS og forsøger, at gætte sig frem til den rette størrelse ud fra deres size guide. Umuligt.

2. Når man bestiller ovenstående badetøj med ekspreslevering og det ankommer dagen efter man er rejst.

NfPqkay

3. Når Nak & Æd er med samme fly fra København til Singapore og man er virkelig nysgerrig over hvor de skal hen, men ikke tør spørge.

4. Når man får hold i rykken på en 11 timers lang flyvetur til Singapore og ender med, at skulle stå op et godt stykke af vejen. 

5. Når man undervejs finder ud af, at man muligvis er en smule overfølsom overfor visse lyde som f.eks. flyets motorlyd og denne lyd ender med at blive altoverskyggende de 11 timer, selv med høretelefoner i ørene. 

6. Når lyden på flyets “entertainment system” er så dårlig, at den ikke kan overdøve motorlyden.

stark-gif-are-these-the-funniest-avengers-memes-yet

7. Når skærmen heller ikke virker.

8. Når man troede man var smart og bestille vegetarmad på flyet, men det viser sig at være uspiseligt. 

9. Når halvdelen af indholdet af ens kuffert er ALT for varmt til Bali.

10. Når man pakker 3 (store) toilettasker samt 1 til håndbabagen. #beautyaddict. 

giphy

11. Men alligevel har glemt styling produkter og neglelakfjerner.

12. Når man bliver afhængig af en daglig dosis young coconut, pitaya, snake fruit og vandmelon juice, men bor i danmark. 

13. At det mere er reglen frem for undtagelsen, at taxachaufførerne på Bali prøver at snyde en når man skal betale. 

14. Når man kommer til, at betale over 10 gange så meget for en taxatur pga. forvirringen omkring de mange nuller i den Indonesiske møntfod IDR. 1.000.000 IRD svarer til 490 DKK. 

guest-stars-s3opraheyes

15. Når en af stewardesserne fra Tigerair lavede korsets tegn ved take-off forrige gang man fløj fra Singapore til Bali.

16. Når man forud for booking af flybilletterne ikke lige havde tjekket, at Tigerair er rangeret nr. 95 ud af 100 på The World’s Top 100 Airlines. Av.

17. Når intentionen inden afrejse er at læse ny bog, men den ikke bliver åbnet en eneste gang.

18. At balineserne går meget op i Kopi Luwak (Civet Coffee), som er verdens dyreste kaffe brygget på friske kaffebønner der har været igennem fordøjelsessystemet på en Luwak (lille kattedyr). De små koffeinjunkier er buret inde dagen lang med intet andet føde end kaffebønner. 

monica-humidity

19. Når ens hår er kruset 10 dage i træk pga. luftfugtigheden.  

20. Når man havde forventet at komme hjem til sol og sommer, men i stedet kommer hjem til sne og slud.

Læs tidligere lister med Things I Can?t Even her. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A LA VETEMENT