-20% OFF ELLOS RUGS

OAT MEAL CRUMBLE WITH RHUBARB & BLACKBERRIES

wearemad rababer crumble brombær havregryn

RABABERSÆSONEN er skudt igang, hvilket betyder at det er tid til årets første crumble. Crumble er en let og meget taknemmelig kage, som ikke kræver de store bagekundskaber for, at få til at sidde i skabet. Jeg er ikke så meget for alt for søde kager, hvorfor jeg er ret glad for rabarberne og bærerenes lette syrlighed. Serveret med en skefuld creme fraiche eller skyr on the side, er denne nemme kage idéel til at forsøde en ekstra fridag, som i dag! (Læs mere) 

wearemad rababer crumble brombær havregryn nem

 Ingredienser:

Fyld
400g rababerstilke
300g brombær
1/2 citron
4 spsk rørsukker
1 vaniliestang

Crumble
5dl mel
3 spsk rørsukker
1,5 dl havregryn
150g smør
1 tsk natron

*

Start med at tænde ovnen på 180°C. Jeg havde rabarber og brombær i fryseren, som jeg tog op dagen forinden. Kom rabarberstykkerne i en skål og strø dem med rørsukker, saften fra en halv citron samt frøene fra en vaniljestang. Sæt rabarberstykkerne til side. Bland alle de tørre ingredienser til dejen sammen i en skål. Smelt smøren i en gryde og saml dejen let med det smeltede smør. Dejen skal ikke æltes, blot røres let sammen. Fordel lidt over halvdelen af dejen i et smurt tærteform (ca. 28 cm i diameter) og tryk den let sammen i formen. Kom derefter rabarber og det resterende crumble i  tærteformen og top med brombær. Bag crumblen i ca. 40 min. indtil den er gylden på toppen. Serveres med creme fraiche eller skyr, som jeg syntes er et fint alternativ.  

wearemad rababer crumble brombær 01

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

-20% OFF ELLOS RUGS