GUCCI DIONYSUS

WEEKEND IN BERGAMO

wearemad-bergamo-italy-01_27119655200_o


INDEHOLDER REKLAME-LINKS


Da min kæreste og jeg var i Paris og fejre min fødselsdag tidligere på året, blev vi enige om, at det der med en forlænget weekend her og der, ikke er det værste man kan gøre for sig slev. Der er ikke så langt fra tanke til handling, når det kommer til rejser fra min side, så allerede på vej hjem fra Paris var jeg igang med, at planlægge næste rejse. Jeg fandt hurtigt nogle billige flybiletter til Bergamo i Italien, som ligger i Lombardiet i Norditalien, ikke langt fra Milano – og heldigvis var min kæreste klar på idéen! Han elsker italiensk fodbold og sammen har vi en stor fælles kærlighed for Italiensk mad! Jeg bookede rejsen igennem Travelbird, som inklusiv fly og hotel blev 1200 DKK pr. person for 3 dage – hvilket betød, at der var god plads i budgettet til lækre middage og kolde Aperol Spritz.

Læs også: 48H In Milan: 17 Cool Spots To Visit In The City

wearemad bergamo italy

Selvom Bergamo egentlig er en storby, fremstår byen som en søvnig lille italiensk by omgivet af bjerge, der på trods af sin tætte placering på Milano, ikke er overrandt af turister. Byen har en overkommelig størrelse og er let at færdes i til fods. Den gamle bydel Città Alta er placeret på toppen af et bjerg, som kan fremkommes via bil eller den fine lille Funicolare (kabelbane). 

wearemad bergamo italy 02

Da vi landede i Bergamo lørdag formiddag tog vi bussen fra lufthavnen, som bogstavelig talt, er placeret midt i byen, ind til vores hotel hvor vi smed baggagen for, at gå på opdagelse i byen. Første stop var et lille torv, hvor vi på en hyggelig fortorvs café satte os godt til rette i solen for, at indsnuse stemningen. 

wearemad bergamo 16

Et par timer, to Aperol Spritz og en lille feriebuzz senere, gik vi videre rundt i den hyggelige bymidte indtil sulten begyndte, at melde sig. Vi besluttede os for at spise en sen frokost på Sant’orsola – som eftersigende skulle servere byens bedste stenovnsbagte pizza. Jeg bestilte en hvid pizza med bresaola, trøffelolie og 3 forskellige oste og det viste sig uden sammenligning, at skulle blive den bedste pizza jeg nogensinde har smagt! Det siger alligevel noget.

wearemad bergamo italy 06

Mætte af pizza gik vi tilbage på hotellet for, at tjekke ind og pakke ud, hvorefter vi satte kurs mod kabelbanen og toppen af Città Alta. Den gamle bydel viste sig, at være endnu mere hyggelig end bymidten og vi endte med at tilbringe resten af dagen på toppen af bjerget, hvor vi så Champions League finalen, som iøvrigt blev spillet i nabobyen Milano, på en hyggelig bar med udsigt udover Bergamo.

wearemad bergamo 09wearemad bergamo 13

wearemad bergamo italy 04

Søndag og mandag fortsatte i samme spor med god mad og drikke, besøg på byens museum for moderne kunst, lange gåture rundt i de små gader og et enkelt besøg i et par af byens butikker. Mandag aften landede vi atter i Københavs Lufthaven, efter en uforglemmelig weekend i fortryllende Bergamo og vi er begge enige om, at tage tilbage – måske i kombination af en længere ferie, hvor der ville være tid til, at besøge både Como Søen og byen San Pellegrino, som ligger i nærheden. 

wearemad bergamo italy 03

wearemad bergamo 14

wearemad bergamo italy 07FOLLOW ON BLOGLOVIN

2 COMMENTS

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GUCCI DIONYSUS