FESTIVAL SEASON II

FRISK PERSILLE/CASHEW PESTO (MED BIGOLI-PASTA)

wearemad pasto pesto persille bigoli

 JEG ELSKER pasta og italiensk mad generelt, så da vores Aarstiderne Vegetarkasse bød på frisk Bigoli-pasta med persille/cashew pesto blev mit lille madhjerte helt varmt. Til retten serverede jeg en frisk tomatsalat af tomater og agurk vendt i oliven olie og lime, smagt til med havsalt og sort peber. Persille pestoen, som er byggestenen for denne opskrift, blev så god, at jeg syntes den fortjente at blive delt. Jeg har afviget en smule fra den oprindelige opskrift fra Aarstiderne, så den passer bedre til min smag. Retten og pestoen er let, at lave og kræver næsten ingen forberedelse. En helt perfekt hverdags ret til lune sommeraftner på altanen. 

wearemad pasto pesto persille bigoli 05

Ingredienser: 

Pesto
Et stort bundt bredbladet persille 
Ca. 40g cashew nødder 
1-2 fed hvidløg

Olivenolie
Salt og sort peber

Pasta
1 pakke frisk Bigoli-pasta (eller andet efter eget valg)   
Cashew nødder 
Olivenolie
Parmesan
Havsalt og sort peber

wearemad pasto pesto persille bigoli 06

*

Start med at skyl persillen grundigt og afdryp den godt. Pil hvidløg og læg dem til side. Rist cashewnødderne på en varm og tør pande til de er gyldne og sæt dem til side til afkøling. Kom 3/4 af cashewnødderne i en blender eller minihakker og gem resten til topping. Blend cashewnødder sammen med 1-2 fed hvidløg (efter smag), salt, peber og olivenolien (ca. 1 dl) til det blive ren ensartet masse. Tilsæt persille og spæd evt. til med mere olivenolie. Blend videre indtil det bliver en grov pesto. Smag til med salt og sort peber. Pasta: kom pastaen i kogende saltet vand og tilsæt et par spiseskefulde olivenolie. Kog pastaen al dente i ca. 3-5 min. Dræn vandet fra (lad lidt vand blive, så pastaen ikke klistrer) og vend pestoen i. Server bigoli-pastaen med pesto i dybe tallerkner og drys med cashewnødder (gerne hakkede), parmesan, persille, salt og peber samt olivenolie. Buon appetito! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FESTIVAL SEASON II