PIAZZA DUOMO

SICILIANSK INSALATA CAPRESE MED BALSAMICO & LIME CROUTONER

wearemad caprese brød croutoner tun salat

VI LAVEDE meget mad hjemme i vores lille taglejlighed på ferien. Min kæreste stod for en masse lækre Sicilianske pastaretter, som han købte friske råvaerer til på markedet i Ortigia. Til et par af retterne lavede vi en ret lækker insalata med pomodoro, mozzarella og hjemmelavede brødcroutoner, som vi næste dag videreudviklede til en frokostsalat a la caprese toppet med tun og lime og balsamico marinerede brødcroutoner. En salat, som vi helt sikkert kommer til at adoptere i vores hverdagsretter herhjemme. Retten er nem og hurtig, at tilberede – perfekt hvis man har et stump daggammelt hvidt brød tilovers, som man ellers ikke rigtig kan få brugt.

wearemad caprese bread croutons 02

Ingredienser:

Ca. 6 modne tomater
Bøfmozzarella
1 bundt frisk basilikum
1 dåse tun
Et godt stykke daggammel lyst brød

Olivenolie 
Balsamico
1 lime

samt salt og peber

wearemad bread croutons

*

Start med at riv eller skær brødet i mundrette stykker. Bland olivenolie, balsamico, frisk lime, salt og peber og hæld det over brødet.   Sæt brødet til side i ca. 30 min., så det kan suge væden. Skær tomater i mundrette stykker og kom dem i en stor skål. Hæld lidt olivenolie over og krydder med salt og peber. Klargør basilikummen og hak den groft. Varm en pande med olivenolie og steg brødstykkerne gyldne og sprøde. Bland tomater, brød, basilikum og bøfmozarella sammen i en skål. Server salaten og top med tun og ekstra balsamico. Buon appetitio! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PIAZZA DUOMO