SOCIETY B

ISOLA DI ORTIGIA, SICILY

wearemad ortigia syracuse sicilien 01


INDEHOLDER REKLAME-LINKS


I august tog min kæreste og jeg på sommerferie på Sicilien. Vi havde booket en airbnb på den gamle ø Isola di Ortigia, som ligger i forlængelse af Siracusa. Hverken min kæreste eller jeg havde været på Sicilien før, så vi var meget spændte på at besøge øen. Vi fløj til Catania og tog videre derfra til Siracusa og Isola di Ortigia, som hurtigt viste sig, at være det helt rigtige valg.

Vores lille taglejlighed med udsigt over de gamle tage og havet var helt perfekt og det fungerede rigtig fint, at kunne vælge om vi selv ville lave mad eller tage ud at spise. På øen ligger det lækreste marked med friske råvarer, som vi handlede ind på samt et utal af forskellige restauranter – nogle mere turistede end andre. Vi fandt et par rigtig gode restauranter, som vi endte med at besøge et par gange og jeg anbefaler længere nede i indlægget.

Læs også: Phuket, Thailand

wearemad sicilien siracusa 01sicily 31wearemad sicilien siracusa 02sicily 40sicily 26 Vi fandt det perfekte strandspot i Arenella di Siracusa et stykke udenfor byen.

sicily 12 wearemad sicilien siracusa 04sicily 46sicily 01wearemad sicilien siracusa 05 Udsigten over øens tage fra vores fantastiske tagterrasse.

sicily 13sicily 58I forhold til sidste år, hvor vi var på Sifnos i det græske øhav, så var Sicilien og Isola di Ortiga en del mere touristet, hvorfor vi også var rigtig glade for, at have lejet en lejlighed oppe over tagene, hvor vi kunne være os selv. På øen kan man hoppe i havet fra en del klipper langs kysten, men der er som sådan ikke en rigtig strand. Derfor tog vi ud til kysten lidt udenfor Siracusa for at bade og dase på stranden.

Det var en helt igennem skøn ferie med masser af lækker Siciliensk mad, god vin og masser af sol og varme. Efter at have kigget billederne igennem igen, får jeg virkelig lyst til at tage tilbage.


Gode tips til Isola di Ortigia

TRANSPORT

Vi føj til Catania, hvorfra man kan leje bil eller tage bussen fra lufthavnen til Siracusa, som tager ca 1,5 time via motorvejen. Man kan sagtens benytte busserne rundt omkring på øen, hvis man ikke lejer en bil. Vi tog flere gange bussen til stranden, hvilket fungerede fint.

Du kan finde mere info omkring busser her.

 

STRAND

Der ligger en del forskellige strande udenfor Siracusa, vi valgte at tage til Arenella ca. 45 min. udenfor Siracusa flere gange, som både har sandstrand og klipper. Det er også muligt, at bade fra klipperne flere steder på Isola di Ortigia, som man kan fornemme på billedet med klippen over.

MAD

Det kunne være en udfordring, ikke at falde i en af øens mange turistfælder når det galt udvalget af de mange restauranter på øen. Efter en del research fandt vi frem til to helt fantastiske restauranter, som vi endte med at besøge flere gange.

Le Vin de L’assassin Bistrot

Frank bistromad a la Sicilien. Chefkokken havde studeret i Frankrig og sammenbragt de bedste retter fra de to køkkener. Deres blåmuslinger og hjemmelavede burrata er perfektion!

Bistrot Bella Vita

Med en perfekt beliggenhed i en stille sidegade på øens østside fandt vi Isola di Ortigias måske bedste restaurant. Vi besøgte restauranten på feriens sidste dag og gik derfor all in på vin, anti pasta, primo og secundo, hvilket madmæssigt måske lige var i overkanten. Alt smagte himmelsk, men vi kunne sagtens have nøjes med to retter pga. portionsstørrelserne.

OVERNATNING

Vi havde fundet en lejlighed på Airbnb, hvor der var et ret fint udvalg. Vi prioriterede en bolig med et stor udendørsområde, i dette tilfælde en stor tagterrasse, så vi ikke var tvunget til at tage på stranden hver dag, men også havde mulighed for at nyde solen samt spise middage hjemme på terrassen.

Book hotel i Isola di Ortigia via Hotels.com 

6 COMMENTS

 • Therese

  Kan du huske, hvad airbnb lejligheden hedder, og er det en du anbefaler? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Terese
   Den hed “Ortigia’s Penthouse” og vi var rigtig glade for at bo der!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

   Tak for svar 🙂
   Kan det være denne her lejlighed “Penthouse EMERALD Ortigia – Terrace & Sea-View”? Og fik I besøgt Etna?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Nej det er ikke den :-/ Vi kørte kun forbi i bus. Hver mig eller min kæreste har kørekort så vi kom ikke derop, men tror helt sikkert det kunne være interessant og måske besøge en vingård der?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det ser virkelig dejligt ud! Man længes helt. <3

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOCIETY B