DREAMY DAYBEDS

LA PART I: DTLA & ARTS DISTRICT

black-top-coffee-la-arts-district-01DET ER efterhånden et par uger siden, at jeg kom hjem fra LA, men der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker tilbage på den fantastiske by. Jeg blev forelsket i LA ved første åndedræt og det er uden tvivl blevet en af mine nye favoritbyer. Jeg har forsøgt, at dele denne guide op i 4 dele med 2-3 forskellige områder i hver del. Dette indlæg er en mini-guide til DTLA samt Arts District med links til restauranter, cool hoteller, butikker mm., der efter min mening bestemt er et besøg værd.

Det er begrænset hvor meget man kan nå på 9 dage i en by på størrelse med Los Angeles, men jeg syntes nu egentlig at jeg fik et ret godt overblik og fik set og besøgt en stor del af det jeg gerne ville. Næste besøg i byen bliver helt sikkert et længere et af slagsen, hvor der også vil være mulighed for, at besøge omkringliggende byer.

HOW TO GET AROUND

LA er spredt udover et stort område, når man kommer udenfor DTLA. Byen er ikke kendt for at have en god infrastruktur, men derfor kan man sagtens besøge LA uden bil. Uber og Lyft fungerer perfekt og koster næsten det samme, som offentlig transport. Når man tager en Uber eller en Lyft i LA, er det så smart indrettet, at appen fører chaufføren udenom den tunge trafik via villavejene, så man både sparer tid og ser meget mere end blot freeways og highways. Desuden er der pool lanes, som man må benytte hvis man er flere end én i bilen – hvilket der ikke er så mange der er i LA. Vi benyttede os en del af Uber Pool, hvor man deler bilen med andre passagerer. Det fungerede langt bedre end forventet og endte faktisk med, at give en del sjove oplevelser med i bagagen. Skal man længere væk fra Downtown end hvad vi nåede, bliver det dog nok lidt svært uden en bil.

wearemad-rialto-urban-outfitters-downtownVi boede på The Standard i DTLA, som ligger perfekt placeret i Downtown i et kompakt område omgivet af skyhøje bygninger, gode butikker, restauranter, barer mm. The Standard har et stort rooftop område med pool, hvilket passede helt perfekt eftersom vi ramte LA midt i en hedebølge.

wearemad-la-dtla-grand-park-central-marketDTLA

DTLA er et forholdsvis lille område, som er let at overkomme og færdes i til fods. De fleste steder ligger vitterligt lige rundt om hjørnet, hvor lækre restauranter, hoteller, barer og butikker ligger side om side. Der findes endda en forholdvis ny metro line ud af Downtown, som man kan tage ud af byen til f.eks. Santa Monica. Her er et udpluk, af nogle af mine favoritter i Downtown:

The Standard

Perfekt hotel, med perfekt beliggenhed, rooftop pool samt en lækker restaurant og gårdhave, som har åbnet 24 timer i døgnet. Susan Sarandon skulle eftersigende have sit eget ping pong bord på toppen af hotellet…

Bar Amá

God stemning, iskolde margaritas og lækker mexicansk mad lavet fra bunden. Deres hjemmelavede hot sauce er den bedste jeg har smagt og kan købes med hjem i en fin lille flaske for 10 USD.

Whole Foods

Whole Foods ligger i hjertet af Downtown og et absolut must, hvis man er på udkig efter en let frokost, sunde snacks, nødder og andre lidt mere specielle fødevarer, som man ikke finder andre steder.

wearemad-grand-central-market-dtla-the-standarddtld-broadwaySOUTH BROADWAY

Grand Central Market

South Broadway, et stenkast fra Grand Park, ligger Grand Central Market. En stor hal fyldt med restauranter og et par enkelte frugt og grønt butikker a la Torvehallerne møder Papirøen. Markedet er åben fra tidlig morgen til sen aften og byder på alt fra klassisk mexikansk, amerikansk og central europæsik mad morgen, middag og aften.

Ved indgangen til Grand Central Market, via South Broadway, ligger Eggslut, som muligvis er markedets mest populære morgenmadssted (hvilket køen i weekenden vidner om). Som navnet antyder, så er der æg på menuen og disse serveres i alle afskyninger og med alt tænkeligt tilbehør imellem to stykker perfekt (!) brioche brød. Se mere på Instagram her. Lidt længere inde i hallen ligger Wexlers Deli, som er en mere klassisk diner, dog med speciale i bagels og pickles. Jeg bestilte deres ikoniske Big Poppa, som består af cheddar, æg og pastrami og det er uden tvivl den bedste bagel jeg har smagt! Aller bagerst i hallen finder man “LA’s bedste kaffe” på G&B Coffee. Jeg sprang kaffen over og bestilte en cornmeal cheddar waffle med honning med sparkly tea, som bestemt ikke var et dårligt valg!

Ace Hotel

Længere oppe af South Broadway ligger det ikoniske Ace Hotel, som på mange måder har nogle af de samme vibes som The Standard. Vi tog et par øl en aften på hotellets rooftop, hvor der er ret meget gang i den alle ugens dage. Ace Hotel har lissom The Standard en rooftop pool, som dog er betydeligt mindre.

Urban Outfitters

Urban Outfitters er og bliver en amerikansk institution og på en eller anden måde fungerer butikken meget bedre for mig “over there” – og så er udvalgte både større og bedre! Jeg endte med, at shoppe en hel del i butikken, hvilket jeg egentlig aldrig gør i København.

waxwearemad-arts-district-la-black-topARTS DISTRICT

Lidt uden for Downtown ligger LA’s Arts District og Little Tokyo, som er et gammelt industri og fabriksområde, der indenfor de seneste år er blomstret op med lejligheder, hyggelige caféer, butikker og gallerier. Selvom området kun ligger kun 3 km fra Downtown, så kan det kun anbefales, at tage en Uber derud. Området ligger nemlig i et af LA’s mest belastede områder ift. kriminalitet og hjemløse, hvilket man bør tage ret alvorligt i Los Angeles.

Black Top Coffee

På 826 E 3rd St. ligger den veganske café Black Top Coffee, som serverer god kaffe, kold og varm, lækre avokado toasts og musli. Den perfekt start på en formiddag i Arts District, efterfulgt af lidt shopping i de små hyggelige butikker.

Hennessey + Ingalls Art & Architecture Bookstore

I Suite M på 300 S. Santa Fe Ave. ligger Hennessey + Ingalss bogbutik med speciale i kunst, arkitektur, mode og rejser. Butikken er virkelig svær, at forlade uden at købe et par magasiner eller rejserbøger med hjem.

Everson Royce Bar

7th Street, også kaldet Skid Road, ligger Everson Royce gemt bag en lille dør til en stor gammel fabriksbukning. Baren har den hyggeliste baggård med lyskæder samt et øl og drinkskort, som vil kunne imponere selv den mest inkarnerede øl- og spirt entusiast. Jeg bestilte en ERB signatur Single Burger og skyllede den ned med et par maxikanske øl.   wearemad-chicas-tacos-dtla-laDEL 1 ud af 4

2 COMMENTS

 • Ida

  LA er simpelthen så farverig og flot. Vil helt klart gemme din guide, når jeg forhåbentligt skal derover til næste år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Ida
   Jeg kunne ikke være mere enig! Rigtig god tur 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DREAMY DAYBEDS