BOW WOW WOW

AGADIR, MOROCCO

wearemad-agadir-marokko-soukFORRIGE LØRDAG fløj jeg til Agadir i Marokko med Marokko Eksperten og Marokkos Nationale Turistbureau for, at besøge den marrokanske kystby. Det var mit første besøg i Marokko, men bestemt ikke det sidste. Selvom Marokko jo ligger i Afrika, så har landet den mellemøstlige stemning, som jeg er så fascineret af og virkelig elsker! Marokko fik mig til, at mindes min rejse til Syrien for snart 10 år siden, der stadig står klart i erindringen, som et af de mest spændende og gæstfri lande jeg har besøgt.

Efterårsvejret i Agadir er dejlig lunt og varmt nok til, at man kan tage en eftermiddag ved poolen når man har shoppet sig træt i souken. Når temperaturen falder om aften gør man klogt i, at have en sweater med på denne tid af året. Marokko er utrolig smukt og marokkanerne er gæstfri og har altid med et smil på læben.

wearemad-agadir-marokko-atlantic-palace-01-copyVi boede på det smukke Atlantic Palace, som ligger få 100 meter fra stranden og marinaen.

wearemad-agadir-marokko-souk-lhed-01 wearemad-agadir-marokko-souk-lhed-02Efter 2 besøg i souken blev det bl.a. til 3 nye slippers til den nette sum af 30 MAD stk, svarende til ca. 20 DKK.

agadir-souk-taeppe-marokko wearemad-agadir-souk-broed Soukens hurtigeste frisure og bredeste smil <3 

wearemad-agadir-marokko-souk-lhed-03  Nybagte brød og friske granatæbler.

wearemad-agadir-marokko-taeppe-soukStakkevis af håndvævede tæpper i smukke farver til 1/10 del af prisen herhjemme og ung bagermester i souken.

wearemad-agadir-marokko-atlantic-palace-souk-04TIPS TIL MAROKKO

 • Sørg for at aftale en pris med taxachaufføren inden du stiger ind i taxaen. Vi betalte 15 MAD (ca. 10 DKK) fra hotellet til souken, hvilket var en køretur på ca. 10 min.
 • Regn med, at du skal helt ned på 1/2-3/4 af prisen når du handler i souken for ikke, at betale overpris. De fleste ting er dog så billige, at det ikke kan betale sig at forhandle prisen få korner ned. Hvis du vil købe tæpper, møbler mm. kan det dog anbefales, at bruge lidt tid på drikke en kop mynte te med sælgeren og snakke prisen ned.
 • Marokko er et muslimsk land, hvorfor man bør respektere kulturelle forskelle ift. til f.eks. påklædning. Med mindre man er på stranden, hvor badetøj selvfølgelig hører sig til, bør man gå præsentabelt klædt uden, at vise for meget hud. Jeg følte mig godt tilpas i en bomuldskjorte og et par cropped bukser, som dette outfit.
 • Søg efter lokale restauranter i stedet for eventuelle touristfælder, hvor maden ligner et hvert andet sted i verden. Marrokansk mad kan være sindssygt lækkert, hvis man finder de rigtige steder.
 • Vask hænder ofte og sørg for ikke, at røre for eget ved mønter og pengesedler, hvis du vil undgå mavesyge.
 • Sørg for at hæve penge i en ATM, da de færreste små butikker tager imod kort. Mange restauranter, store butikker mm. modtager dog VISA/internationale kort.

wearemad-agadir-marokko-beach-04 wearemad-agadir-marokko-beachwearemad-agadir-marokko-atlantic-palace-moske

4 COMMENTS

 • Thanks for sharing Good article, it’s really amazing blog with lot of information about history of Morocco.
  Good Job Done

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thank you so much for sharing this article, it’s realy helpful and has a lot of informations about the history of Morocco.
  Keep writing, you are doing a great job

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ejjjj, et skønt indlæg! Min far er fra Agadir, så jeg plejede at komme der hver sommer som barn. Disse billeder formår virkelig at genkalde mine søde barndomsminder. 🙂

  Emma | http://www.brooklynisburning.co

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Emma
   Ejh hvor skønt at høre! Er glad for, at mine billeder har den effekt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOW WOW WOW