10% EXTRA OFF ASOS SALE

FASTELAVNSBOLLER MED CHOKOLADE CREME OG PISTACIE REMONCE

wearemad-fastelavsboller-gammeldags-chocoladecreme-pistacie-remonceFEBRUAR ER lig med fastelavnsboller og jeg er fan! Især de gammeldags fastelavsboller er en personlig favorit, hvorfor jeg besluttede at bage mine egne tidligere på ugen. Jeg er på igen måde bageekspert og jeg tror ofte det er mere held end forstand når det lykkes mig, at ramme plet  – som f.eks. disse bananmuffins med peanutbutter og chokolade. Jeg har dog efterhånden fundet nogle favoritter der sidder i skabet hver gang, som f.eks min pizzadej, lynbollerne og hindbærsnitter. Med den mere avancerede bagekunst, som f.eks. fastelavnsboller (ja jeg syntes det er lidt avanceret) er jeg stadig en rookie.

Måske var det beginners luck, men resultatet blev rigtig godt – både smags- og udseendesmæssigt! Opskriften bygger på en grundopskrift på gammeldags fastelavsboller med fyld, som jeg har rettet lidt til efter egen smag. Jeg har bl.a. fjernet sukker fra dejen, brugt lidt mindre smør og benyttet plantebaseret mælk. Jeg elsker remonce med pistacie og chokoladecreme, hvorfor det var en oplagt fyld kombi. Sammensætningen er ikke for sød og med en god balance af mørk chokolade, pistacie remonce og de lidt syrlige brombær på toppen. Fastelavsbollerne kan desuden bages på en eftermiddag, da de kun kræver en samlet hæve tid på 1,50 min og en bagetid på 20. min.

gammeldags-fastelavsboller-med-chokoladecreme-03{ I N G R E D I E N S E R }

Ca. 10 fastelavsboller

Boller
350 g økologisk hvedemel
25 g ølandshvedemel
25 g gær
3 knsp fin salt
Ca. 1,5 dl havremælk (eller almindelig mælk)
130 g smør 

Fyld
100 g mørk 85% chokolade (kan købes her)
2 dl havremælk (eller almindelig mælk)
2 æg
2 spsk mel
2 spsk sukker
ren kakaopulver (kan købes her)
1 pose pistacie remonce (jeg brugte den fra Odense Marcipan)

Topping
ren kakaopulver
flormelis
usaltede pistacienødder (kan købes her eller hos en grønthandler)
frysetørrede brombær

wearemad-fastelavsboller-gammeldags-chocoladecreme-pistacie-remonce-01{ F R E M G A N G S M Å D E }

1. Start med at bland melet sammen i en stor skål. Smuldr smøren i melblandingen, som man ville gøre med en almindelig mørdej. Bland salt melet og lun mælken i en gryde indtil den er varm. Opløs gæret i mælken og hæld blandingen ned i sålen til melet. Ælt bladingen sammen så dejen bliver glat og sæt den til hævning dækket med et viskestykke eller film et lun sted i 1,5 time.

2. Hak chokoladen groft. Varm mælken til chokoladecremen op i en gryde indtil den koger. Imens piskes æg, sukker, mel og kakao i en skål. Bland lidt af den varme mælk i æggemassen og rør godt rundt. Tilsæt langsom resten af mælken under omrøring. Kom blandingen tilbage i gryden og varm op igen under konstant omrøring (pas på æggene ikke klumper!). Sluk for varmen, når cremen begynder at tykne. Kom et par spiseskefulde af den varme creme op i en skål med chokoladen, så den begynder at smelte. Rør rundt og tilsæt et par skefulde mere. Tilsæt resten af cremen langsomt under omrøring, når chokoladen er smeltet. Sæt cremen til afkøling i køleskabet ca. 30 min.

3. Når dejen har hævet rulles den ud i en rektangulær form af ca. 3-4 mm tykkelse. Tænd oven på 200°. Skær dejen ud i ca 10 kvadrater. Tag cremen ud af køleskabet og rør den op med en ske. Fordel en lille spsk chokoladecreme i midten af hver kvadrat og top med lidt (ca. 1 tsk) pistacie remonce. Luk forsigtigt dejen omkring fyldet, så den danner en lille pose omkring, og læg fastelavnsbollen med samlingen ned ad på en pageplade med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve i ca. 20 min. inden de bages færdige i ovnen ved 200° i 20 min.

4. Fastelavsbollerne skal køle helt af inden de pyntes. Hak pistacienødder groft. Bland flormelis med kakao og tilsat vand, så massen bliver let flydende som almindelig glasur. Kom en stor spsk kakaoglasur på toppen af hver fastelavnsbolle og top med hakkede pistacienødder og knuste (kan gøres med fingrene) frysetørrede brombær.

fastelavnsboller-chokoladecreme-pistacie-gammeldags-03Indlægget indeholder reklame i form af affiliate links

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10% EXTRA OFF ASOS SALE