LATELY #34

HARD WORK DOESN’T COME CHEAP!

wearemad-blogger-katrine-krogh


Jeg har ikke rigtig vane for, at skrive lange personlige indlæg. Det har aldrig været min intention med bloggen – eller spidskompetence og interessefelt. Min blog er en visuel stildagbog, hvor man kan hente inspiration til garderoben, tidens tendenser, rejser, mad eller blot følge med for fornøjelsens skyld. Derfor betyder det dog ikke, at jeg ikke reflekterer over ting, hvilket bringer mig frem til bloggens til dato tungeste indlæg. Der er nemlig noget, der nager mig…

Følgende er skrevet fordi jeg ikke forstår en overvejende tendens og generel opfattelse af blogs og bloggere, og i den forbindelse ofte føler mig misforstået og dømt på et forkert eller uoplyst grundlag. Samtidig vil jeg gerne redegøre for, hvad det er jeg laver og hvad bloggen betyder for mig. Og så vil jeg egentlig bare gerne tages seriøst og forsvare mig selv, efter alt for mange dumme kommentarer ude i den virkelige verden, hvor jeg ofte ender med, at blive mundlam eller stå uforstående tilbage.

Jeg føler ofte, at der er en overvejende tendens fra til at tro, at alt kommer let til én hvis man er blogger og har en blog. At det ikke er et “rigtigt arbejde” eller noget at være stolt af. For mig er min blog min egen virksomhed – og det er hårdt arbejde at være selvstændig. Alt indhold til bloggen og alle samarbejder er nøje overvejede. Jeg bruger timer og dage på, at planlægge, udvælge og producere indhold til et enkelt indlæg, og går aldrig på kompromis med min egen æstetik eller perfektionisme. Jeg arbejder fra morgen til aften og holder ikke fri i weekenden. På ferier eller blogrejser tager jeg billeder og forbereder indhold til rejseguides, opdaterer Instagram eller optager video. Samtidig med at jeg lige har en række deadlines, som skal overholdes. Selvom det er hårdt arbejde, så er det et valg, jeg har taget og jeg er glad for, at kunne leve af at lave det jeg bedst kan lide! Men jeg var ikke nået dertil, hvor jeg er i dag, hvis ikke også jeg havde haft en smule talent for, bl.a. at udtrykke mig visuelt, arbejde grafisk og havde hjertet på det rigtige sted. Konkurrencen er hård, for der er faktisk en del rigtig dygtige og talentfulde bloggere i Danmark og resten af verden, hvilket gør at jeg hele tiden bestræber mig på, at udvikle mig og blive bedre.

Det kan være svært, at forstå reaktionerne fra nogle af de mennesker, jeg møder privat eller i en professionel sammenhæng, når de spørger, hvad jeg laver, og jeg fortæller dem, at jeg har en blog – som jeg lever af. Det er som om at begrebet “blogger” for nogle er så negativt ladet, at de føler sig nødsaget til at ytre deres, til tider, stærke personlige holdninger og opfattede realiteter, som jeg slet ikke kan genkende i min egen virkelighed. Jeg står derfor ofte tilbage og føler mig misforstået og ikke taget seriøst.

Jeg skal gang på gang forklare mig, retfærdigøre mit erhverv og bevise mit værd over for folk, jeg ikke kender. Og folk jeg kender. Det kunne aldrig falde mig ind, at tale nedsættende, sætte spørgsmålstegn ved eller så tvivl omkring deres erhvervs professionelle oprigtighed eller integritet. Og hvis man ikke læser blogs, hvordan kan man så udtale sig? Er det fordi jeg fremstår for opmærksomhedskrævende og selviscenesættende? Er det den danske jantelov? Det er som om der er en tendens til, at skære alle bloggere over én kam. Og det synes jeg er ærgerligt.

Nedenfor er et udpluk af de kommentarer og spørgsmål, jeg har fået på det seneste. Og ja, jeg mødte rent faktisk engang en venindes veninde til en koncert, som, efter at havde spurgt hvad jeg lavede, bekendte at hun vitterligt HADEDE bloggere, hvilket hun fortsatte med at redegøre for i ca. 10 min., indtil jeg måtte skrive til min kæreste, at han skulle komme mig til undsætning.

“Kan man virkelig leve af det? (at blogge) Det forstår jeg slet ikke?”

“Jeg HADER bloggere!”

“Der er INGEN interessante danske blogs. Og jeg læser slet ikke blogs…”

“Hvor meget tjener du om måneden?”

“Man skulle være blogger, hva? Jeg starter en blog, hvis det er så nemt, som det ser ud! HAHA!”

“I drikker kaffe på café og hænger ud med veninder hele tiden, gør I ikke? Det ser sådan ud på Instagram.”

Som regel forsøger jeg at forklare lidt, hvordan hjulene kører rundt i en bloggervirksomhed til de, der spørger. Andre gange gider jeg ikke gøre mig besværet, og lytter stille imens jeg nikker og bliver bombarderet med fornærmelser og nedsættende bemærkninger om mit erhverv.

Jeg har bygget min blog og virksomhed op fra ingenting. Jeg tager selv mine billeder og producerer selv mit indhold, som jeg deler på bloggen i forhåbning om, at det måske kan inspirere de, der læser med. For at alt dette kan lade sig gøre – at jeg rent faktisk kan dedikere mig 100% og tilbyde gratis indhold, som ligger online til fri afbenyttelse for alle – skal jeg også kunne tjene penge på min blog. Det er derfor man som læser oplever, at der f.eks. er reklamer, sponsorerede indlæg og affiliate-links på bloggen. I takt med at bloggen er vokset, kan jeg tillade mig kun at indgå samarbejder med brands, jeg rent faktisk gerne vil arbejde med, fordi jeg kan stå inde for deres produkter. Jeg sætter en stor ære i at præsentere sponsoreret indhold med mine egne ord og billeder samt indgå strategiske samarbejder og ambassadørskaber, som løber over en længere periode. Samarbejder som rent faktisk giver god mening for mig og det budskab, jeg gerne vil have ud i samarbejde med kunden. I min lille virksomhed, som primært er bloggen, laver jeg også grafiske opgaver, konsulentarbejde, styling, produktion mm., som for mig får det hele til at gå op i en højere enhed.

Så hvor var det det gik galt? Hvad er det, der gør, at nogle føler en sådan træng, til at misforstå og generalisere? Hvordan kan det virke forkert, gerne at ville levere et produkt eller indhold, som er skabt med hjertet på det rette sted?

25 COMMENTS

 • Søde skat, der er kun ét ord, til dem, der ikke har respekten for dit fag. BLOG (the Fuck) OFF. At skulle retfærdigøre et job, som kræver flere vågne timer, end mange andre går på arbejde, det gider man bare ikke.
  Jeg ved hvor kritisk du er med ALT, og du lader hellere alt dit hårde arbejde gå til spilde, end at vise noget, du ikke er stolt af. Du er min store inspiration. Du er skide dygtig. Du er mit Idol og jeg ville ønske jeg havde en brøkdel af din kreativitet ❤

  XX
  R

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Din kommentar betyder mere end du aner! Af hjertet tak – du er et af de største mennesker jeg kender og jeg beundrer dig fordi du er så sej og dygtig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • You know i´m your biggest fan ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  For mig handler det i høj grad om, at det ikke bliver italesat, at det er et et erhverv med sindssyg mange goder.

  Du kan bestemme alt. Du skriver selv, at du skal arbejde på dine blogrejser – alene det, gør jo at mange har svært ved at forstå, at det skal være så forbandet hårdt 🙂

  Jeg siger det ikke for at provokere, jeg siger bare, at mange drømmer om dit liv, også dem der kan regne ud, at det ikke er så fandens sjovt at arbejde nonstop 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Ann
   Tak fordi du læser med og tak for input 🙂 Hvis du med “goder” f.eks. mener gaver, så kan jeg hilse at sige at vi lever i et samfund hvor ingenting er gratis og alt har en pris. Jeg skal betale skat af gaver, produkter og rejser. Endda ting som jeg ikke selv har bedt om eller har brug for. Ting jeg får tilsendt, fordi en virksomhed håber på lidt gratis reklame eller omtale – omtale jeg i så fald ville skulle angive som sponsoreret, hvis jeg vælger at vise det. Dette til trods for, at jeg ikke har nogen økonomisk gevinst ved det, tværtimod. Det er svært for mig at forstå hvorfor jeg skal redegøre for disse ting, når der ikke bliver sat samme spørgsmålstegn ved andre jobs og brancher? Jo flere materielle ting du omgiver dig med, desto mere finder du ud af, at de ingen værdi har. Sådan har jeg det ihvertfald. Det er betyder noget er de mennesker du omgiver dig med, om du har det godt og dine personlige relationer. Hvis du føler, at bloggere bliver tilgodeset, så kig blot på f.eks. skuespillere, radioværter, politikkere, journalister, magasinerne, bestyrelsesmedlemmer samt alle topchefer i danmark, som om nogle i endnu højre grad modtager materielle goder og bliver tilgodeset. Den eneste forskel er blot, at de ikke fortæller det til nogen. Jeg kan kun sige, at hvis man er misundelig, så er der ingen der forhindrer en i at forfølge sin drøm, tage ud at rejse eller blive sin egen chef 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann, jeg kan sagtens forstå dit syn, når du ser det udefra og på de sociale medier. Måske man også skulle poste flere reality billeder, af et bord med bloggere, som alle sidder og arbejder, for at have content til deres blogs – og 60% af tiden, går glip af de smukke omgivelser og hvad ‘verden’ har at byde på, og selskabet man er i ❤️

   Ps. Jeg drømmer også om Kat´s liv ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for et helt fantastisk blogindlaeg. Jeg er ny laeser, og vil kigge dine arkiver igennem. Men kan ikke lade vaere med at kommentere paa dette indlaeg! Fedt!

  Kh
  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Christina
   1000 tak og velkommen til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg tror de mennesker, som ikke forstår dig, og som skriver de ord til dig,er jaloux! Du tjener jo penge for at være dig selv, og tjener penge på det du elsker og er passioneret for! <3 Jalousi er en grim ting, og jeg tror desværre det er grunden! Jeg synes bestemt at alle bloggere skal være stolte af deres hårde arbejde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Sara
   1000 tak for de søde ord! Og jo, mon ikke jalousi har en finger med i spillet også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen sister!!! Men vi bloggere skal også blive bedre til at være stolte af vores hverv. Jeg kender flere bloggere, som svarer at de er skribenter eller freelance anmelder, fordi de synes, at det er flovt at sige, at de er blogger. Vi har masser af grunde til at være stolte (som du også så fint pointerer i dit indlæg) og vi skal ranken ryggen.

  Fedt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Jeanett
   1000 tak! Og ja jeg er helt enig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du rammer den virkelig lige på sømmet her! Jeg forstår på nogen måder godt, at det, på de sociale medier, kan se ud som om, at bloggere har det “nemt”, og det er da der helt sikkert også nogle der har, men det er så tarveligt og generaliserende at komme med de kommentarer, som du nævner i dit fede indlæg. Jeg bliver rigtig ofte mødt med en “man burde åbne en blog hva”, som om det er det nemmeste i verden, og det provokerer mig også helt vildt. Tak for dit nødvendige indlæg, der er et skridt på vejen til, at vi bloggere bliver forstået og anerkendt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SÅDAN Kat! Fucking godt skrevet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så præcist og rammende indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sejt indlæg, Katrine! Du sætter ord på mange ting, jeg selv jævnligt går og spekulerer over. Særligt det med, at det for mange åbenbart føles legitimt at ytre sig spydigt og nedsættende om bloggere og blogging som erhverv. Det er sgu noget mærkeligt noget.Jeg har ikke selv været god til at håndtere de situationer – det er blevet noget med at kigge ned i jorden eller “grine” af situationen. Men i virkeligheden er det ikke spor sjovt, for man bliver ramt på sin person og sit selvværd. Så derfor: tak for en reminder om, at det siger mere om personen, der ytrer sig på uoplyst grundlag, end det siger om bloggeren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   1000 tak og tak for din kommentar Sidsel – det er tankevækkende, at du oplever samme reaktioner – hvilket slet ikke kommer bag på mig, jeg forstår bare ikke hvor kæden hoppede af for mange?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg tager også nogle gange mig selv i at tænke, at bloggere lige skal tage en slapper, når jeg endnu et indlæg om, hvor hårdt det altså er, selvom det ser lyserødt ud på overfladen – som jo oftest er den, vi læsere ser. Og jeg tror det er en kombination af janteloven, som du selv nævner, og så at hele det her med at leve af “sig selv” er en ny ting, som vi skal lære at forstå og anerkende. Jeg tænker, at youtubere, professionelle instragrammers og tweetere møder de samme fordomme som bloggere – og det er jo trods alt også alle nogle relativt nye jobs, der bygger på sociale medier, som for de fleste af os er en del af fritiden, og derfor er det svært at forstå, at nogle lever af det. Mange er os er jo vokset op med forældre i faste 8-16-ish jobs med et klart skel mellem arbejde og fritid, hvilket står i stor kontrast til et bloggerliv. Så jeg tænker, at med tiden bliver det en helt naturlig ting at nogle lever af deres blog/youtube-kanal/Instagram/hvad nu ellers. Jeg kan selv blive fanget i jantelovstanken, hvor det lige strejfer mig, at man godt nok må have høje tanker om sig selv og hvor interessant man er for at starte en blog, men så slår jeg altså lige mig selv i hovedet og husker, at jeg jo rent faktisk synes det ER interessant at følge med på langt de fleste blogs og at bare fordi jeg ikke tør/har lyst til at dele ud af mig selv på nettet, betyder det jo ikke, at det er selvoptaget at gøre det… I virkeligheden er det pisse sejt at bygge en virksomhed op fra bunden, og så kan det vel være ligemeget om det er som revisor, terapeut, partyplanner eller blogger. Pointen er at man tjener sine egne penge, lever sit eget liv og gør det, der gør en glad helt uden at genere andre!
  En ting er så at tænke tanken at bloggere har det let, men at sige det (eller nogle af de andre langt værre ting, du har lagt øre til) højt og i en træls tone fatter jeg simpelthen ikke. Man kan være interesseret og spørge nysgerrigt, ligesom jeg ville gøre hvis jeg mødte en astronaut eller noget andet, der ligger langt fra min hverdag, men at konfrontere folk direkte med ens ubegrundede fordomme, dén trang fatter jeg ikke.
  Hold op, det blev langt og rodet. En tankestrøm fra en glad bloglæser, der øver sig i at glemme janteloven og i stedet fejre forskellighederne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Nanna
   God kommentar! Den er overhovedet ikke rodet, men giver rigtig god mening! Hvis alle var ligeså reflekterende, som dig ville der slet ikke være et problem 🙂 Tak fordi du læser med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sejt indlæg Kat! You go, girl! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg læser din blog, netop fordi jeg kan mærke at du virkelig gør noget ud af det. Dine collager, dine evigt æstetiske billeder, opsætning, valg af typografi samt velskrevet og veludvalgt indhold. Du har min fulde respekt. Og så gør det heller ikke noget at jeg snildt ville kunne rippe hele din garderobe. Med det sagt, hvor er støvlerne på billedet fra?

  Respekt og god karma herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla Jensen

  Det er f…… godt skrevet , spot on . Dem der aldrig læser blog,s får her et indblik i det store , spændende arbejde der ligger bag . Respekt til bloggere 👏👏😄😄👍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY #34