CASUAL FRIDAY

WHAT TO WATCH?

wearemad-american-crime-story-the-people-v-oj-simpsonJEG HAR manglet nye gode serier i årets første måneder og brugt ventetiden på at indhente et par af de serier jeg gik i stå med i 2016. Bl.a. Homeland, som jeg efter mange forsøg, aldrig rigtig bliver gode venner med. Nu er der dog heldigvis dukket et par nye serier op på Netflix og HBO, og én af dem har især har fanget min interesse…

THE PEOPLE V OJ SIMPSON

Netflix’s American Crime Story: The People V OJ Simpson er baseret på retsagen mod OJ Simpson efter mordet på Nicole Simpson og Ron Goldman tilbage i 1994. Serien er stjernespækket med et cast der bl.a. tæller John Travolta (Robert Shapiro), Cuba Gooding Jr.(OJ Simpson), David Swimmer (Robert Kardashian) samt mange flere. Jeg var 9 år da sagen rullede over skærmen tilbage i 90’erne og husker derfor ikke, at have fulgt med i hvad der skulle vise sig, at blive en af USA’s mest omstridte retsager. Min kæreste er 4 år ældre end mig og husker derimod tydeligt at have set politijagten med den hvide Ford Bronco og de grafiske billeder af ofrene, som blev blæst ud i medierne. Af en eller anden grund er det lykkes mig, at misse alle dokumentarene omkring retsagen, som bl.a. den anmelderoste OJ Simpson: Made in America der vises på DR, som jeg helst sikkert skal se når jeg har set serien færdig.

American Crime Story: The People V OJ Simpson er intet mindre end genial, hvis I spørger mig og jeg var hooket allerede efter første afsnit. Udover retsagen får man også et indblik i mediernes magt og indvirkningskraft, racediskrimination i USA og hvor stor en stjerne OJ Simpson rent faktisk var tilbage i 90’erne, da han og Nicole festede med Robert og Kris Kardashian, som kongerne og dronningerne af Brentwood, California! Alt sammen fuldstændig forskruet, foruroligende, forfærdeligt og helt formidabelt kogt sammen i 10 meget anbefalesværdige afsnit.

the-people-v-oj-simpson-gif

FEUD: BETTE AND JOAN

Der er noget rart ved, at skulle vente en hel uge på et nyt afsnit når HBO lancerer en ny serie. Jeg kan godt lide at en serie på den måde blive et ritual og noget man ser frem mod og glæder sig til. Lige præcis sådan har jeg det med HBO’s nye serie Feud, som jeg så første afsnit af da den blev lanceret i mandags. Serien foregår i Hollywood i 60’erne, hvor de to rivaliserende og aldrende hollywood stjerner Bette Davis (Susan Sarandon) og Joan Crawford (Jessica Lange) er oppe imod kvindehad og forskelsbehandling, mens de kæmper hver deres hårde kamp med at holde fast i tidligere succes og berømthed. De to filmstjerner indvilliger i at arbejde sammen i ny film, den oscarnominerede”What Ever Happened to Baby Jane? ”, som et forsøg på at vinde anerkendelsen, berømtheden og rigdommen tilbage sammen – på trods af hård konkurrence fra yngre modeller, som bl.a. Marylin Monroe. Oscarvindende Susan Sarandon er i sig selv incitament nok til, at se serien og både hun og Jessica Lange spiller deres roller ret fantastisk – og så elsker jeg alt ved Hollywood, stemningen og stilen i 60’erne.

tumblr_omf3doaieu1w3k260o3_540

BIG LITTLE LIES

I februar fik den nye dramaserie Big Little Lies præmiere på HBO. Jeg har set seriens første tre afsnit og må indrømme, at det tog mig netop tre afsnit før jeg så småt kunne begynde at se fidusen. Nicole Kidman er helt sikkert en afgørende faktor for, at jeg stadig hænger på. Hun spiller rollen som den gudesmukke Celeste Wright der udadtil lever det perfekte liv, men bag om facaden er fanget i et voldeligt ægteskab hvor fysiske og psykiske overgreb er hverdagskost. Både Kidman og Reese Witherspoon er med til, at tilsætte serien en seriøs star quality, i hvad der kunne minde om, en elitær remake af Desperate Housewives. I serien portrætteres en række succesfulde forstadsfruer i en lille by af store arkitekttegnede villaer med infinity-pools i det nordlige Californien. Det går dog hurtigt op for én, at der ligger mere gemt bag den polerede overflade end først antaget – især da en mystisk ung enlig mor kommer til byen og intriger, utroskab og et mord begynder at udspille sig for øjnene af en. Big Little Lies er mørk, til tider humoristisk og en soap serie, men ikke desto mindre et forsøg værd, hvis man mangler lidt easy watching en søndag aften.

nicole-kidman-shower

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CASUAL FRIDAY