ROSES ARE RED (SALE IS ON!)

WORKLIFE: EN UGE I MIT LIV, NYE VANER & 10 TIPS TIL AT ARBEJDE HJEMMEFRA

wearemad-samsung-galaxy-s8-plus-06


SPONSORED BY SAMSUNG


I forbindelse med lanceringen af Samsung’s nyeste smartphone Samsung Galaxy S8, hvor gamle vaner i forhold til design og formsprog bliver brudt, har jeg taget udfordringen op og forsøgt at komme gamle (og dårlige) vaner i forhold til mine arbejdsrutiner til livs. Efter at have taget beslutningen om, at dedikere alt min tid på min blog og egen virksomhed tilbage i december, er der nu gået seks måneder og tid til at gøre status. Er det noget jeg kan gøre bedre for, at øge effektiviteten i mit workflow og work life balance, som selvstændig?

Selvom jeg har arbejdet meget hjemme de sidste 5 år, så kan det stadig være en udforing at finde en rutine, som giver det bedst mulige resultat på effektivitetsfronten. Jeg bliver enormt hurtigt distraheret, hvilket kræver en del selvdisciplin at overvinde. Dertil kommer det faktum, at når man arbejder i en branche hvor linjerne mellem arbejde og privatliv kan være en smule udviskede kan det nogle gange være svært, at skelne forretning med fornøjelse. Jeg bliver inspireret af det jeg laver og føler derfor aldrig, at mit arbejde er en byrde og jeg kunne i princippet blive ved i alle døgnets timer. Det betyder dog også, at jeg nogle gange (ofte) ender med at bruge rigtig meget tid på enkelte opgaver – for meget tid!

Læs også: Hard Work Doesn’t Come Cheap!

wearemad-samsung-galaxy-s8-plus-01wearemad-samsung-galaxy-s8-plus-07

I samarbejde med Samsung vil jeg defor bryde med gamle vaner under hashtagget #BreakYourHabits og arbejde på, ved hjælp af god planlægning, at blive mere konsekvent og effektiv i mine arbejdsrutiner på hjemmekontoret. Planlægning er key og min Samsung Galaxy S8 skal hjælpe mig med at holde fokus og styr på dagens opgaver time for time. Telefonen er med til at holde mig i ørene og fungere egentlig, som min personlige assistent. Det betyder bl.a. ingen mails udenfor “mail tid” og ingen sidespring med sociale medier eller webshops når jeg redigerer billeder, arbejder på indhold og indlæg. En anden udfordring har i høj grad været distraktioner når jeg f.eks. rejser mig fra min computer for, at hente et glas vand eller en kop kaffe. Det der i realiateten kun skulle tage 5 minutter ender nogle gange med, at tage 1-2 timer fordi jeg bliver distraheret og lige pludselig finder mig selv i færd med at støvsuge, gøre køleskabet rent, vande blomster på altanen, lufte dyner mm. Det er som regel fordi jeg lige vil udnytte tiden imens vandet koger med noget nyttigt, som så ender i et alvorligt sidespring.

Ved hjælp af bedre disponering af tid og logging af opgaver og en arbejdsdag med faste tider og planlagte pauser, har jeg de seneste uger forsøgt at bryde gamle vaner og arbejde mig hen mod et mere effektivt workflow. I mange virksomheder bruger man log-systemer til, at holde styr på den tid de ansatte afsætter/får afsat til de forskellige opgaver. Et virkelig smart system, som kan være med til at øge effektiviteten og samtidig give kunden et overblik over hvor og hvad budgetterne blive brugt på. Jeg oplever ofte, at jeg bruger alt for lang tid på enkelte indlæg på bloggen og opgaver, bl.a. fordi jeg ikke er fokuseret nok eller dårlig til at afgrænse den tid jeg bruger. Derfor har jeg fastsat nogle mål for udfordringen:

MÅL

 • Højere effektivitet
 • Bedre work/life balance
 • Større overblik –> Mindre stress
 • Planlagte pauser væk fra skærmen med fysisk aktivitet

wearemad-samsung-galaxy-s8-breakyourhabits-2


TIPS

Under har jeg nedskrevet en række tips, som efterhånden har taget mig nogle år at finde frem til. Ikke desto mindre har jeg haft gode erfaringer med alle 10 punkter, som jeg de sidste par uger har praktiseret vha. min Samsung Galaxy S8 og de ander faktorer der spiller ind. Man kan med fordel gå ud fra punkterne, hvis man arbejder- eller studerer hjemme og ligesom jeg kan have svært ved, at holde fokus og let bliver distraheret.

 1. Start din dag som skulle du ud af døren og på arbejde udenfor dit hjem. Jeg reder seng, spiser morgenmad, træner, går i bad og lægger make-up inden jeg møder – ligesom jeg ville gøre inden jeg skulle ud af døren og møde op på en helt almindelig arbejdsplads.
 2. Afsæt et fast mødetidspunkt på hjemmekontoret. Jeg møder som regel kl. 9, hvorinden alt ovenstående skal være ordnet.
 3. Ryd op om aftnen eller inden du møder, så du ikke skal starte din arbejdsdag med opvask og vasketøj. Personligt har jeg svært ved at koncentere mig, hvis der er rod omkring mig – hvorfor et seperat rum til hjemmekontoret også kan være en rigtig god idé.
 4. Dedikér et område i dit hjem til arbejde. Hvis du ikke har et ekstra rum at indrette som kontor, så sørg for at have et skrivebord, som er dedikeret arbejdsplads.
 5. Planlæg din dag, arbejd med deadlines og afsæt tid til hver enkelt opgave vha. kalenderfunktionen eller en effektivitets app på din telefon, som holder styr på tiden og giver reminders i løbet af dagen.
 6. Fokuser på én opgave af gangen i det tidsrum der er afsat i din kalender og opnå større effektivtet. Min største udforing og uvane er, at jeg multitasker alt for meget i stedet for, at fokusere på én ting af gangen, hvilket i sidste ende ofte ender med et dårligere resultat.
 7. Afsæt faste mail-tider, så dagen ikke ender med at være gået med at svare på mails. Som hovedregel arbejder man med en svartid på max. 24 timer, hvorfor der heller ikke er nogen grund er til at tjekke mailen 20 gange i løbet af dagen.
 8. Indarbejd planlagte pauser, som belønning i løbet af dagen. Samsungs S Health app sørger automatisk for at minde mig om, at komme op af stolen hvis jeg har været passiv i længere perioder af gangen. En halv til en hel time væk fra skærmen i form af en gåtur eller motion giver ny energi og friske øjne, hvis man føler man er kørt fast.
 9. Undgå online overspringshandlinger, som at tjekke Instagram, facebook mm. Med mindre det decideret er arbejdsrelateret, forsøger jeg at modstå fristelsen til at tjekke sociale medier til efter kontortid.
 10. Gør det behageligt og sørg for at have en kande med koldt vand stående, så du ikke bliver unødigt distraheret af at skulle hente vand hvert 15 min.

wearemad-samsung-galaxy-s8-plus-05

NYTTIGE APPS

Den nye Samsung Galaxy S8 har en genial kalenderfunktion, som fungerer rigtig godt for mig når jeg skal holde styr på dagene. Jeg planlægger som regel ugerne, som de nærmer sig for at skabe mig et overblik over de enkelte dage. Har man brug for lidt ekstra hjælp til, at holde styr på arbejdsopgaverne har jeg fundet et par fine apps, som har fået nogle gode anmeldelser med på vejen – især Bright Todo, som jeg selv bruger er ret god til, at assistere med at holde styr på dagens opgaver.

 • Bright Todo 
 • Forest
 • Toodledo

OVERBLIK OVER UGEN

Det var en udfordring, men faktisk også ret lærerigt, at få skrevet forrige uge ned punkt for punkt i min kalender. At følge tidsplanen med telefonen, som hjælpemiddel, faldt mig dog meget mere naturligt end forventet. Fra dag ét blev arbejdsgangen meget mere dynamisk og overskuelig ikke mindst. Jeg arbejdede meget mere koncenteret med min nye plan i baghovedet og når notifikationerne på telefonen poppede op, føltes det naturligt, at gå videre til næste punkt. Den største ændring og effekt oplevede jeg ved den fastlagte “mødetid” om morgenen, et planlagt frokost tidspunkt, mail-tid og pauserne væk fra med fysisk aktivitet. Jeg kom rigtig langt med mine to deadlines tirsdag, hvilket gjorde at jeg fik lidt mere luft i programmet sidst på ugen. Ugen bar præg af, at jeg manglede en hverdag, pga. helligdagen mandag, hvorfor jeg var lidt presset ift. til deadlines og planlægning derfor var en nødvendighed.

MANDAG 
Helligdag: Tage billeder til World Oceans Day


TIRSDAG 
09.00-10.00: Mail
10.30-12.00: Redigere World Oceans Day billeder og forberede indlæg til torsdag
12.00-12.30: Frokost
12.30-13.00: Mail
13.00-15.00: Tage billeder til og forberede #BreakYourHabits kampagne
15.00-15.30: Pause med fysisk aktivitet
16.00-17.00: Foto
17.00-19.30: Redigere outfit billeder og færdiggøre indlæg til onsdag


ONSDAG
09.00-09.30: Mail
09.30-10.30: Udarbejdelse af collage-indlæg til senere på dagen
11.00-12.30: Event
12.30-13.00: Besøg hos PR bureau
13.00-14.00: Pause og fysisk aktivitet (gå-tur på 45 min.)
14.00-14.30: Frokost og mail
14.00-15.30: Færdiggøre og udgive collage-indlæg
15.00-16.30: Færdiggøre World Oceans Day indlæg
16.30-18.00: Aftale


TORSDAG
08.00-08.30: Mail
08.30-09.30: Udarbejde blogindlæg til fredag
10.00-11.30: Event
11.30-12.00: Foto
12.3o-13.00: Frokost
13.00-14.30: Redigere billeder
14.30-15.30: Forberede #BreakYourHabits kampagne
15.30-16.00: Pause med fysisk aktivitet
15.30-16.30: Færdiggøre fredagsens blogindlæg
16.30-17.30: Foto
18.00-20.00: Event


FREDAG 
09.00-10.00: Mail
10.00-11-00: Færdiggøre dagens blogindlæg
11.00-12.00: Forberede blogindlæg til lørdag
12.00-13.00: Frokost + pause med fysisk aktivitet
13.30-14.30: Møde
14.30-15-00: Møde
15.30-16.30: Event
16.30-17.00: Møde


LØRDAG 
13.00-15.00: Udarbejde mood board og tidsplan til kampagne for RF17
16.00-17.00: Forberede indlæg til søndag


SØNDAG 
09.30-17.30: Tradono Market

wearemad-samsung-galaxy-s8-plus-08

OM SAMSUNG GALAXY S8

Den nye Samsung Galaxy S8 bemærker sig ved det nye og forbedrede kamera, sit design og den flotte infinity skærm, som gør brugeroplevelsen helt unik. Jeg har haft Samsung i flere år end jeg kan huske og telefonen er mit primære værktøj på farten, når jeg skal tage billeder og holde styr på min kalender. Mit primære behov, udover basale kommunikationsfunktioner, er foto, video, redigering af billeder og kalenderfunktionen. Den store skærm kommer virkelig til sin ret i forbindelse med foto og video delen – der gør sig endnu mere gældende med plus modellen, som jeg har testet. Med den nye Galaxy S8 bryder Samsung med normen for design af en smartphone og hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg aldrig haft en mere “smart” telefon mellem hænderne. Der er ikke den detalje, som ikke er nøje overvejet. En stemmesyret Smart capture kamerafunktion gør det muligt at tage selfies, ved blot at give kommandoen “smile” eller “cheese” for, at udløse kameraet og en iris-scanner funktion, som scanner øjet når man låser telefonen op, gør at ingen andre kan få adgang. Derudover gør alle telefonens widgets det muligt, at tilpasse sin homescreen præcis, som man ønsker og Samsungs SHealth widget holder styr på den fysiske aktivitet og daglige motionsniveau. Listen med smarte funktioner fortsætter, men jeg vil stoppe her og blot afslutte med challenge complete – farvel til gamle vaner!

FOLLOW ON BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ROSES ARE RED (SALE IS ON!)