SCREENSHOTS #12

NEW BATHROOM: PART III – A SMALL NØRREBRO BATHROOM

bathroom-update-ifo-spira-05


SPONSORED BY IFÖ


Endelig er vores nye badeværelse færdigt! Eller næsten. Lad mig sige det sådan her, det er godt at det ikke er hvert år man skal have lavet nyt badeværelse. For så havde jeg nok fået grå hår før tid. Til gengæld så lærer man af sine fejl, så næste gang vi skal renovere badeværelse, bliver det helt sikkert en del mindre problemfyldt. Det har nemlig ikke været helt uden komplikationer, at vores nye badeværelse nu endelig står klart. Den nye sanitet fra Ifö blev dog endelig installeret forrige uge og det eneste vi mangler er nu, at få malet væggen over fliserne når det nyopsatte filt er tørt, male faldstammen, montere holdere til sæbedispenser og håndsæbe samt opsætte nyt badeværelses lys, så man rent faktisk kan se sig selv i spejlet.

Læs også: New Bathroom: Part II – Sanitation & Mock-up

ifo-07bathroom-update-ifo-spira-04

Når man har at gøre men et lille bitte Nørrebro badeværelse, så skal der nogle gange tænkes i ekstremt kreative løsninger, for ikke at skulle gå på kompromis med detaljer og det færdige resultat. Hvilket kan give en del udfordringer, hvis man er ligeså detaljeorienteret og perfektionistisk som jeg selv… Jeg er bl.a. selv endt med selv, at skifte rørføringen og pungvandslåsen under vasken, da vores VVS’er havde sat hvidepalstisk rør op og ikke krom, som jeg havde forestillet mig. Som jeg skrev i forrige indlæg, så faldt valget sanitetsmæssigt, på det pæne og miljøvenlige Spira Art toilet fra Ifö samt den pladsbesparende rektangulære Icon håndvask med hanehul i højre side (som vender ind mod væggen på vores badeværelse). Rørlægningen på vores badeværelse ligger primært udenpå væggen, hvilket jeg slet ikke have overvejret skulle blive en forhindring ift. valg af armaturer. Håndvaskbatteriet skal nemlig have en speciel funktion, en omskifter, så den kan tilkobles brus der blot skal monteres på væggen, uden blandingsbatteri. Det er er smule indviklet og det har kostet mange telefonsamtaler med vores VVS’er og rigtige mange besøg i det lokale byggemarked, før resultatet blev som jeg ville have det. For at gøre en lang historie kort, så findes der kun ét håndvaskarmatur med omskifter til brus (der ikke er til bidet) på det danske marked og det er ikke ligefrem verdens pæneste løsning og samtidigt ekstremt upraktisk når man har valgt en vask, hvor hanehullet sidder i højre side og ikke midt for. Noget der virkelig ærger mig nu hvor alt andet spiller og vi har fået installeret det flotte sanitet.

Hvis I er stået helt af på VVS snak, så forstår jeg det godt og jeg vil derfor spare jer for yderligere detaljer omkring vores processen.

bathroom-update-ifo-spira-01ifo-03

toilet IFÖ SPIRA ART toiletbræt IFÖ SPIRA skylleknap IFÖ SPIRA håndvask IFÖ ICON

Hvorom alting er, så er den nye sanitet er monteret og badeværelset ER færdigt! Det eneste der mangler er en smule maling og noget nyt belysning. Jeg kan næste ikke beskrive hvor stor en forkskel det allerede har gjort, at vi har fået skiftet den gamle sanitet ud med noget nyt, lækkert og kalkfri ikke mindst. Det er en ren fornøjelse at opholde sig på badeværelset samt gøre rent. Jeg havde bevidst valgt sanitet med det rengøringsvenlige glasur Ifö Clean, som forhindrer at kalk og snavs sætter sig fast samt en Ifö Spira skylleknap med indbygget WC rens (smart!). De der bor på Nørrebro, ved hvor meget kalk der er i vandet! Selvom det viste sig at blive lidt af en udfordring, så er jeg meget virkelig glad for resultatet og valget af sanitet, som føltes som ren luksus sammenlignet med vores gamle. Det ser måske ikke ud af meget på billederne, men tro mig, der er sket store forandringer og der er en verden til forskel! Når de sidste ting er på plads viser jeg før/efter billeder, så man virkelig kan se forbedringerne.

FOLLOW ON INSTAGRAM

3 COMMENTS

 • Hvor er det blevet pænt!
  Jeg har selv et klassisk københavner-badeværelse (hvis man overhovedet kan kalde det et badeværelse..haha).
  Er meget interesseret i hvad du fandt frem til af løsning i forhold til armatur med omskifter? Jeg har nemlig selv det der klassiske grimme med omskifter og kunne virkeligt godt tænke mig et nyt og pænt et 🙂
  Bedste hilsner Sandra

  http://youwillbemaybe.tumblr.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Sandra
   Mange tak! De sidste billeder med før/efter kommer snart 🙂 Men altså må desværre skuffe dig, for jeg kunne heller ikke finde andre alternativer end den klassiske omskifter. Brugte lang tid på at undersøge market og tale med eksperter, men uden held. Så tænker umiddelbart er der ville være et godt marked for at designe en pæn version! Ekspedienten i byggemarket sagde ihvertfald, at de spyttede den klassiske gamle ud i deres afdeling på Nørrebro netop fordi der ikke er andre muligheder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Katrine
   Tak for dit svar 🙂
   Så misforstod jeg. Jeg troede du havde været heldig og fundet en anden løsning og ja jeg tænker også at der bestemt må være et marked for et pænt omskifter-armatur! Men altså tak for svar. Glæder mig til at se resten af badeværelset 🙂 Bedste hilsner Sandra

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SCREENSHOTS #12