MASK OF THE DAY: COMME DEUX, #PINKPAINT HYDRATION MASK

WORKLIFE: BLOG, FREELANCE & NYE PROJEKTER

wearemad-yellow-weekday


INDEHOLDER REKLAME-LINKS


blazer WEEKDAY knit H&M (SIMILAR) jeans 2ND DAY sunglasses KOMONO (SIMILAR) chunky hoops JANE KØNIG hair clip &COPENHAGEN heart necklace MAANESTEN medalion JANE KØNIG

I forlængelse af den korte berøring af emnet tidligere på ugen gav I udtryk for, at det kunne være interessant med en lidt længere uddybning omkring min virksomhed og hvad det er jeg helt præcis laver ved siden af bloggen. Derudover tænkte jeg at det måske også ville være interessant med lidt baggrundsviden, for at give en idé om hvordan  jeg er nået hertil hvor jeg er i dag. Hvis der er nogle andre aspekter omkring hvad det indebærer, at være selvstænding, uddannelse eller andre spørgsmål må I endelig sige til.

Læs også: Worklife: En uge i mit liv, nye vaner & 10 tips til at arbejde hjemmefra

BAGGRUND 
Da jeg flyttede til København i 2006 startede jeg med at arbejde i en tøjbutik, hvor jeg fik en hel masse erfaring og et stort netværk. Det var min indgangsvinkel til “modebrancen”, men efter en del år i servicefaget følte jeg dog, at jeg havde brug for et sted at udvikle min kreativitet og startede bloggen, som en lille hobby ved siden af jobbet i 2009.

Efter 6 år i butik, først Bruuns Bazaar og derefter Marc by Marc Jacobs, var det tid til at komme videre. Jeg sagde derfor mit job op og søgte ind på Multimedie DesignKEA. Samtidig søgte jeg et job som webshop koordinator for en lille virksomhed, som jeg endte med at få, på trods af at jeg ikke havde nogen erfaring med e-commerce. Jobbet blev selvfølgelig til lidt mere end et studiejob og endte med at tage hovedparten af min tid igennem studiet. På 2. semester besluttede mig for at tage 6 måneder til Barcelona, hvor jeg kunne tage jobbet med da det jo primært foregik online. Da jeg kom hjem fra spanien færdiggjorde jeg studiet og fortsatte med webshoppen indtil det endnu en gang blev tid til at søge nye udfordringer.

Det blev til endnu et webshop koordinator/e-commerce manager job, men denne gang på fuldtid hos en større virksomhed i rivende udvikling. Jeg fik lynhurtigt meget travlt og i takt med at bloggen udviklede sig, begyndte drømmen om et liv som selvstændig i den nærmeste fremtid så småt at opstå. Efter få måneder i den nye virksomhed besluttede jeg mig for, at min daværende stilling ikke var vejen til et liv som selvstændig og søgte derfor ind på en BA i Ideation. Studiet gav mig en tænkepause og efter en periode med fokus på studie og blog, søgte jeg et nyt job som webshop koordinator for et stort dansk tøjbrand. Jeg startede få dage efter samtalen og mine nye ansvarsområder kom hurtigt til også at inkludere bl.a. markedsføring, PR og idéudvikling. Efter min bachelor fortsatte jeg med at arbejde for virksomheden i to år ved siden af bloggen og mine egne projekter. Jeg lærte utroligt meget ved at kaste mig ud i en hel masse nye opgaver jeg aldrig havde arbejdet med før og ingen i virksomheden vidste ret meget om, indtil jeg endeligt i 2017 følte at jeg kunne stå 100% på egne ben med min egen virksomhed og sagde endeligt farvel til lønmodtager livet.

BLOG, FREELANCE & NYE PROJEKTER
Siden jeg startede bloggen for snart 10 år siden er der som bekendt sket en hel del med mediet. Fra udelukkende at have været en hobby i flere år, udviklede bloggen sig med årene til en forretning og levevej, som læsertallene steg. I takt med at bloggen og “mit personlige brand” er vokset, er efterspørgslen steget og jeg har kunne udvide min virksomhed til at inkludere forskellige indkomstkilder udover f.eks. blogkampagner og ambassadørskaber. Udover det I ser på bloggen løser jeg bl.a. også forskellige former for “kreative opgaver” for virksomheder. Derudover arbejder jeg freelance med content creation, produktion af bl.a. foto, web, video mm. samt løsning af forskellige grafiske opgaver for PR bureauet Impression PR og så har i øjeblikket to nye personline projekter i pipeline for 2018. Freelance formen er forholdvis ny for mig, men har vist sig at give rigtig god mening i min hverdag. Jeg arbejder hjemme 3 dage om ugen (plus weekend selvfølgelig) og er på kontoret 2 gange om ugen. Jeg nyder friheden, men samtidig er det rart at have inspirerende kollegaer at sparre med.

Det er lykkes at finde en løsning der giver mening for mig. Min hobby er blevet mit job og jeg elsker det jeg laver. Jeg elsker alle de kreative aspekter i mit arbejde, friheden og friheden til at rejse. At få nye idéer, skabe og udvikle. Jeg bliver motiveret af at være min egen chef og arbejde for mig selv, udvikle min virksomhed, at kunne tage tænkepauser og udvikle mig på et kreativt og professionelt niveau.

FREMTID
Ingen kan med sikkerhed sige hvordan blogmediet og de sociale medier ser ud om 5 år. Vi er den del af en ny digital “test” generation, hvor igen rigtig kan spå om hvad fremtiden bringer. For mig er det derfor vigtigt at være i udvikling og strategisk. Jeg arbejder hele tiden med at udvide mit brand og min platform, søsætte nye projekter og arbejde på mit portfolio og min virksomhed, så jeg forhåbentlig vil kunne fortsætte mit selvstændige liv så længe det giver mening.

FOLLOW ON INSTAGRAM

6 COMMENTS

 • Erika

  Hvordan fik du de jobs på trods af manglende erfaring? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Erika
   Jeg tror jeg var heldig da jeg landede mit første butiksjob, det næste fik jeg pga. mit netværk og senere hen har bloggen helt sikkert været en form for offentligt portfolio og en en stor værdi for mig. Derudover har jeg altid følt at der har været en virkelig god kemi fra begge parter til de jobsamtaler jeg har været til og så er det ikke altid så vigtigt hvad der står på ens CV. Hvilket jeg også selv har oplevet på den anden side af bordet, hvis jeg har skulle ansætte. Min erfaring er at man kommer langt med at kaste sig ud i nye opgaver og så er jeg ret lærenem. Min indstilling er som ofte, at “der ikke er noget jeg ikke kan finde ud af” – hvis det giver mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla Jensen

  Flot flot 👍🔆😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Det er spændende at høre om din vej til freelance. Kan man se nogle konkrete produktioner du har lavet som freelancer nogle steder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Simone
   De fleste ting jeg laver er ret “branche specifikke” og målrettet f.eks. presse ift. arbejdet for Impression PR. Men ift. til content er det mere B2C (eller business to follower) og jeg vil helt klart overveje om det er noget jeg evt. kunne dele mere af på et tidspunkt?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MASK OF THE DAY: COMME DEUX, #PINKPAINT HYDRATION MASK