WOOL CABLE-KNIT SWEATER & A HINT OF YELLOW

SUMMER HOLIDAY BOOKED: SIFNOS, GREECE – A CYCLADES PARADISE (& A SMALL GUIDE TO A ISLAND GETAWAY)

SAMSUNG CSC


INDEHOLDER REKLAME-LINKS


Efter søndagens liste var I nogle der viste interesse for et mere dybdegående indlæg omkring vores kommende sommerferie i Grækenland. Det meste er nu (endelig) faldet på plads og jeg kan derfor dele lidt flere detaljer omkring ferien. Der er nemlig lidt logistik at tage hensyn til ift. at skulle rejse til nogle af de mindre øer i Kykladerne, da man sejler til mange af dem og feriebolig udvalget kan være begrænset.

Læs også: Marbella & Los Monteros, Costa del Sol

sifnos-greece

I juli rejser vi tilbage til den lille græske ø Sifnos, som jeg stødte på ved et tilfælde tilbage i 2016. Sifnos er lille (15 km lang) og meget lokal, og der er derfor få hoteller på øen. I blandt øens ca. 2500 fast- og ikke fastboende indbyggere findes der en del grækere, typisk fra Athen, med sommerhuse de lejer ud i perioder af sæsonen på Airbnb. På grund af størrelsen på øen er udvalget begrænset og der er derfor rift de bedste ferieboliger. I 2016 lykkedes det mig dog at finde den helt perfekte Airbnb i udkanten af byen Artemonas, som vi bookede i to uger igennem en familie fra Athen, som have to huse på øen (læs rejsedagbogen her). Vi havde en af de bedste ferier nogensinde og besluttede os derfor for, at gentage succesen i år. Denne gang har vi booket en lejlighed tæt på standen i en lille alkove på øens vestside, da let adgang til havet var det eneste jeg savnede ved den forrige bolig der lå midt på øen. Til gengæld kommer vi også længere væk fra øens centrum, hvor der er flest restauranter og øens eneste rigtige supermarked er placeret.

SIFNOS
Sifnos er en mini ø i Kykladerne der består af mere velkendte øer, som f.eks. Milos, Paros, Naxos, Santorini mf. Øen ligger ca. 2,5 times sejlads med hurtigfærge fra havnebyen Piræus lidt udenfor Athen. Det kræver lidt planlægning at skulle time fly med færge, hvilket løses lettest med en overnatning i Athen frem og tilbage. Sifnos er “billedet på den perfekte græske ø” med en fin balance mellem smukke strande, en rolig og lokal stemning, hvide kyklade landsbyer, blå kuplede kirker og en moderat turisme.

Selvom Sifnos er en lille ø, er der mange bjerge med frodige dale, smukke strande og flere små byer. Øen har været beboet siden 3000 f.Kr. og der findes derfor en del historie på øen. Derudover er Sifnos kendt for alle sine blå kirke kupler, som vist tæller helt op til 111 stk (ifølge vores tidligere Airbnb vært). Hvis man gerne vil opleve en “rigtig” ikke alt for turistet græsk ø, så er Sifnos et rigtig godt bud.

sifnos-island-greece

PRAKTISK
Den letteste måde at komme til de små øer i Kykladerne er via havnebyen Piræus, som ligger lige udenfor Athen og let kan fremkommes med tog. Vi bed rejsdagene over så vi havde en overnatning i Athen ud og hjem, for at gøre rejsen lidt lettere og mindre stressende – hvilket fungerede rigtig godt. Det er forholdsvis store hurtigfærger, som sejler til øerne og overfarten fra Piræus til Sifnos tager ca. 2,5 time. Hvis man ikke vil sejle kan man også vælge en af de lidt større øer, som f.eks. Milos hvor man kan flyve til. Færgebilletterne koster omk. 25 EUR pr. person og kan købes på siden her, hvor de forskellige færgeselskaber er samlet. Så vidt jeg husker skal billetterne afhentes på billetkontoret på havnen et par timer (?) inden. Det er værd at dobbelttjekket, da jeg ikke er sikker. Og sidst men ikke mindst så kan jeg anbefale at man tager et par søsyge piller med, hvis man ikke er søstærk.

FOLLOW ON INSTAGRAM

3 COMMENTS

 • Anna

  Hvad hedder det sted på AirBnb, hvor I boede tidligere? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Anna
   Det kan jeg ikke huske på stående fod, men kan finde ud af det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Det må du meget gener 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WOOL CABLE-KNIT SWEATER & A HINT OF YELLOW