Blog

4 ting du kan gøre for at gøre dit hjem mere allergivenligt

Er du træt af at vågne op med kløende øjne og en irriteret næse? Så er det på tide at gøre noget ved det. Her får du 4 tips til, hvordan du kan gøre dit hjem mere allergivenligt.

1. Udskift dit sengetøj

Det første du kan forsøge at gøre for at gøre dit hjem mere allergivenligt er at udskifte dit sengetøj. Hvis du har allergi, er det nemlig vigtigt at sørge for, at sengetøjet er allergivenligt. Hvis du ikke har allergi, er det dog stadig en god idé, men ikke nødvendigt at skifte dit sengetøj ud. En rigtig god løsning er at anskaffe sig bambus sengetøj, da det er det mest allergivenlige sengetøj. Bambus er nemlig en naturlig fiber som absorberer fugt hurtigt, hvilket kan virke beroligende for din hud, hvis du er plaget af husstøvmideallergi. Du kan få alt fra dyner til et bambuslagen. Så du kan virkelig gå all-in, hvis du gerne vil sikre dig det mest allergivenlige sengetøj.

2. Vask dine gardiner og persienner

Støvsug ikke kun gulvet, men vask også dine gardiner og persienner. På den måde undgår du, at støvet hober sig op, og at det bliver blæst ind i stuen, når du åbner vinduerne. Faktisk så er det ikke nok at støvsuge dine gardiner og persienner, for det gør ikke noget ved de allergener, som er indarbejdet i stoffet. Derfor skal du vaske dem, så du ikke får allergiske reaktioner.

3. Luft ud ofte

Noget af det vigtigste man kan gøre, hvis man vil udelukke allergener fra sit hjem er at lufte ud ofte. Det er nemlig vigtigt, at der er en god ventilation i hjemmet, så der ikke er fugtige og kolde vægge, uanset hvor i landet du bor. Det er bedst at lufte ud, når vejret tillader det, men specielt om vinteren skal du være opmærksom på korte men hyppige intervaller. Hvis det er frostvejr, køles hele boligen ned for at den så skal varmes op igen. Det kan medføre at der dannes kondens på indersiden af væggene, hvormed man skaber et godt levested for f.eks. husstøvmider. Husk derfor at lufte ud kortvarigt, men ofte, i stedet for kun én gang om dagen.

4. Støvsug hver dag

Det lyder måske kedeligt, men det er en rigtig god idé at støvsuge hver dag. Der er nemlig mange allergener som ikke kan ses med det blotte øje, men som kan forårsage allergiske reaktioner. Så støvsug dit hjem hver dag.

Du kan måske også lide...