Blog

Sådan kan du takle stress

Vi får alle forskellige grader af symptomer når vi er stresset. Nogle af os får fysiske symptomer mens andre får psykiske symptomer. Nogen af os kan døje med dårlig søvn og træthed. Vi bør tage det alvorligt når vores krop sendes os signaler.

Herunder nogle af de fysiske symptomer du kan opleve hvis du er stresset

  • Indre uro
  • Søvnløshed
  • Hjertebanken
  • Hovedpine
  • Svimmelhed

Herunder nogle af de psykiske symptomer

  • Mistet lyst
  • Koncentrationsbesvær
  • Hukommelsesbesvær
  • Angst
  • Depression

Listen kan være meget længere på begge varianter.

Lyt til signalerne din krop sender dig

Din krop vil med tiden begynde at sende signaler til dig og nu ved du at du skal gøre noget ved det.

Heldigvis er der hjælp at hente mange steder. Alle former for motion kan hjælpe dig ud af stress som giver dig mange symptomer. Du skal spise mere varieret og sundt. Find dig en hobby som tager din fokus.

Eksperter siger du bliver sundere af at strikke

Flere undersøgelser fra eksperter viser at strikke og hækle har positiv effekt på stress og depressioner.
Strikke kan have stor indflydelse på både din psykiske symptomer men også på kroniske smerter der skulle opstå i forbindelse med stress.

Herunder 4 fordele ved at strikke

  1. Det holder din hjerne skarp

Mange ældre er bekymrede over kognitiv svækkelse, som kan være glemsomhed til mere alvorlige sundhedsmæssige problemer som demens. Den bedste måde at holde din hjerne skarp på er regelmæssigt at udfordre den – strikning er den perfekte aktivitet til at udfordre din hjerne.

  1. Styrker koordination mellem øjne og hænder

Strikning er godt for hjernen, men også være godt for din krop. Mange ældre oplever vanskeligheder med hånd-øje-koordination, når de bliver ældre. Når du regelmæssigt strikker bruger du din hjerne og dine hænder til at arbejde sammen og opretholder dine finmotoriske færdigheder.

 

  1. Det holder dig beskæftiget

Når du keder dig, begynder stress og depressioner at tage over. Du kan mærke symptomerne mere bliver mere bekymret. Holder du dig beskæftiget forsvinder symptomerne. Strikning kan bryde dig af dine regelmæssige dagligdag. Det er en fantastisk måde at holde dig beskæftiget, når du har lyst til at bruge lidt tid alene.

  1. Fantastisk social aktivitet

For mange mennesker er strikning en meget social aktivitet. Selvom du kan strikke mens du er alene, er der mange der kan lide at sidde og strikke med andre. Der findes massere strikkeklubber både lokalt og regionalt. Du kan prøve at søge på strikkeklubber i lokale Facebook grupper.

Besøg en garnbutik og køb garn

Hvis du gerne vil i gang med at strikke kan du besøge en lokal garnbutik og få råd og vejledning til hvad du skal købe.

På Sjælland kan du besøge Yarno som er garnbutik i Roskilde. Yarno.dk har et stort udvalg af garn, strikkepinde og tilbehør billigt. Hvis du heller vil købe garn online kan du også besøge deres webshop.

 

 

 

 

 

Du kan måske også lide...