Blog

Håndlavede smykker er ikke kun forbeholdt de rige og berømte

Som tiderne skifter, er det på mode med forskellige typer smykker. Det er ofte de rige og berømte, der er med til at påvirke moden i en bestemt retning. Mange af disse mennesker vælger måske at gå en mere unik vej og vælge håndlavede smykker, når de skal have nyt. Håndlavede smykker behøver dog bestemt ikke kun være for de rige og berømte. Der er god grund til også at kigge i den retning, selvom man hverken er rig eller berømt.

Få et unikt smykke, der ikke behøver være dyrt

Håndlavede smykker behøver ikke nødvendigvis ligne dem, der er på mode for at være smukke. Ligner ens stil ikke altid det, der er på mode, behøver man jo heller ikke købe smykker efter det. Samtidig kan man dog også sagtens finde håndlavede smykker, der passer ind i tidens mode. Det handler blot om at finde det, man selv føler sig bedst tilpas med. Føler man sig f.eks. godt tilpas med lidt mere rå smykker, der er håndlavede, kan man overveje at kigge i retning af Stinne Holm. Hos guldsmeden på Nørrebro er alle smykkerne fremstillet i hånden på smykkeværkstedet i Stefansgade.

Håndlavede vielsesringe er helt personlige

Når man skal giftes, kan man også overveje, om man vil have de helt traditionelle vielsesringe, eller om man vil have nogle, der er lidt mere personlige og måske også lidt mere med på nutidens mode. Uanset om man er mest til det ene eller det andet, giver det mening at overveje, om de skal være håndlavede. Håndlavede vielsesringe lyder måske som en dyr løsning og som noget, som det primært er kendte eller rige mennesker, der får lavet. Det behøver det dog bestemt ikke være, og det er efterhånden blevet på mode at få smeltet gamle smykker om til nye ringe, når man skal giftes. Alt efter hvor i landet man bor, kan man f.eks. søge efter Guldsmed København eller en anden by, der er tættere på der, hvor man bor, hvis man gerne vil have håndlavede smykker. Bor man i nærheden af Nørrebro, kan man f.eks. tage kontakt til guldsmed Stinne Holm, der fremstiller alle smykker i hånden i Stefansgade på smykkeværkstedet.

Masseproducerede smykker kan også være dyre

Hvis det, der afholder en fra at vælge håndlavede smykker frem for masseproducerede, er, at man tror, de håndlavede er dyrere, bør man overveje det en ekstra gang. Man kan sagtens få håndlavede smykker, der er dyre, men man kan også sagtens få nogle, der ikke koster meget mere end et lignende masseproduceret smykke ville. Hvis man godt kunne tænke sig et håndlavet smykke, skal man altså ikke nødvendigvis afskrive det på grund af prisen. I stedet kan man begynde at lede efter et smykke, der passer til de ønsker, man nu måtte have – både i forhold til stil, mode og pris. Det samme gælder for vielsesringe. Her skal man ikke gå for meget på kompromis – det skulle jo helst være noget, man kommer til at bruge resten af livet. Hvis man gerne vil have disse håndlavet, behøver det heller ikke koste en formue.

Du kan måske også lide...