Blog

De 5 bedste seværdigheder i Paris

Byernes by Paris har rigtig meget at byde på til en forlænget weekend med vennerne eller måske en kærestetur. Men hvad skal du se og opleve, på en storbyferie dertil?

 

Ved at læse med lige her vil du blive klogere på de bedste seværdigheder i Paris. Paris har nemlig mange ting at byde på, og derfor vil du her få en liste over de 5 ting, man bare SKAL se, imens man er i Paris.

 

Eiffeltårnet

 

Du finder rent faktisk ikke et tårn, der er mere kendt end Eiffeltårnet.

 

Tårnet var oprindeligt tænkt som en midlertidig udstillingsgenstand ved verdensudstillingen i 1889.

 

Eiffeltårnet er med sine 319 meter ca. ni gange højere end Rundetårn, og indtil 1931 var det også verdens højeste bygning.

 

Louvre

 

To ting du under alle omstændigheder skal se, når du besøger et af verdens mest berømte kunstmuseer, er maleriet “Mona Lisa” af Leonardo da Vinci og statuen “Venus fra Milo”.

 

Det seneste tiltag til Louvre er glaspyramiden fra 1989, der blandt andet er kendt af mange fra “Da Vinci Mysteriet” af Dan Brown.

 

Notre Dame

 

Den første sten til Notre Dame blev allerede lagt tilbage i 1163, selvom der dog skulle gå knap 170 år, før katedralen stod færdig.

 

Napoleon blev kronet til kejser i netop denne kirke i 1804, og så er det tilmed også her, at en stor del af “Klokkeren fra Notre Dame” udspiller sig.

 

At se katedralen udefra kan i sig selv være en fantastisk oplevelse, men det bliver dog endnu større, hvis du bevæger dig de 69 meter op i et af de høje tårne, hvor du vil kunne se ud over Paris’ tage.

 

Champs-Elysées

 

De fleste danskere forbinder nok Champs-Elysées med den berømte opløbsstrækning i cykelløbet Tour de France. Men historien går dog meget længere tilbage.

 

Boulevarden blev anlagt tilbage i 1667, og 42 år efter det fik den sit nuværende navn.

 

Du finder en meget lang række af de mest eksklusive butikker i Paris langs med Champs-Elysées, samt en række ekstremt hyggelige caféer, og sidst men ikke mindst bor Frankrigs præsident også på boulevarden.

 

Triumfbuen

 

Denne sidste seværdighed, som vi vil komme ind på i denne artikel, er et klart eksempel på Napoleons utroligt ekstreme storhedsvanvid, til trods for at han naturligvis var ret lille i størrelsen.

 

Der er selvfølgelig tale om den 50 meter høje og imponerende Triumfbue.

 

Der skulle dog gå ikke mere end 31 år, før Triumfbuen endelig var bygget færdig og klar til indvielse, og som noget ganske særligt er der på buens relieffer afbilledet scner fra Den Franske Revolution samt Napoleons sejre.

 

I dag er der hele 12 alléer, der har sit udspring fra den plads, hvor Triumfbuen står.

Du kan måske også lide...