Blog

Festen

Gennem tiden er bryllupsfesten blevet gentænkt mange gange. Og der er mange muligheder for at holde festen på sin helt egen måde, og med det personlige præg der ønskes.

Der er forskel på hvordan festens rammer skal udformes, typisk i forhold til hvor mange gæster der er tænkt en invitation til. Det kan være det man kommer ud af en lille familie, og ønsker at holde det stille og roligt. Her kan man tage vielsen på rådhuset, og holde en lille komsammen hjemme eller på et hyggeligt spisested.

Hvis man går efter et billigt bryllup, behøver vielsen ikke nødvendig vist at tage sig ud på rådhuset. Det koster ikke noget at blive viet i en kirke, så vielsen kan lige så godt foregå i kirken. Det eneste der koster penge ved kirkevielsen, er en eventuel pyntning inde i kirken.

Gennemsnittet for et dansk bryllup ligger på 50.000kr, men kan sagtens være dyrere. Når der medregnes ringe, jakkesæt til gommen og brudekjole til bruden, bliver det hurtigt en dyr omgang inden der er fundet fest lokale med en spids kuvert pris. Se eventuelt her for den helt rigtige brudekjole.

Finder man et spisested eller festlokale, med tilhørende servering af bryllups menu, koster det en kuvertpris. Og så er det selvfølgelig afhængigt af hvor mange gæster der skal ganges op med, og hvad prisen er pr. kuvert.

 

Roller til festen

Til et bryllup er der forskellige roller bundet på traditioner. Der er selvfølgeligt bruden, og gommen som er centrum for hele begivenheden. I kirken er der brudens far, som følger hende op ad kirkegulvet i hendes flotte brudekjole. Så er der gommes best man, som oftest ses som en bror eller en tæt ven. 

Når kirke vielsen er ovre, tager brudeparret med en evt. fotograf ud til et specielt sted for at tage bryllupsbilleder. Alle gæsterne tager i mellemtiden hen til den adresse hvor festen skal afholdes. Under festen er der en evt. toastmaster som er udpeget af brudeparret i forbindelse md planlægningen, vedkommende figurere også i invitationen som tovholder på gæsternes festlige indslag.

Toastmasterens rolle er rimelig vigtig før og under festen, vedkommende skal planlægge de mange indslag så de ikke konflikter med mad serveringen. Der kan også være en fotograf tilstedet under selve festen. 

 

Taler, sange og lege

Som tidligere nævnt er det toastmasteren der laver planlægningen af indslag. Det kan være sange folk har skrevet, taler eller lege. Til et bryllup er det traditionen tro at brudens far holder den første tale, efterfulgt af gommen, og så bruden. 

Når disse er gennemført, står det frit for toastmasteren at plotte andre ind med deres indslag. Brudeparret skal danse brudevals inden midnat, og det er typisk måden dansegulvet åbnes på. Til sidst får brudgommen klippet sine sokker og måske underbukser.

 

Du kan måske også lide...