Blog

Vælg det rigtige fodtøj til festen

Vi er alle sammen forskellige, og derfor er det vigtigt at vi ikke lader moden diktere hvilket fodtøj vi tager på når der skal være en festlig begivenhed. Der er flere eksempler på skader forvoldt af dårligt fodtøj. Bare fordi moden siger at det skal være en højhælet sko, som er højere end hvad du er komfortabel med, behøves det ikke at efterleves. Det handler om at vælge det som man føler sig til pas i. Det kan være alt ødelæggende for en eller festlig begivenhed at beklædning på som gør en utilpas. Er det en fest som indbyder til dans, er det en god dansesko der skal til. Hvis festen holdes i natur rige omgivelser, er det måske en mere praktisk sko der er sagen.

 

Den formelle sko

Vi kender alle det at komme hjem fra arbejde og tage sit stramt siddende arbejdstøj på, bare fordi det skal se anstændigt ud. Måske er det endda arbejdspladsen som har udleveret en form for uniform som bare skal bæres hver dag. Specielt i kontorlandskabet, er det meget skjorte, jakkesæt og så et par pæne sko til. Som sikkert har kostet en høj pris, men måske ikke sidder særligt godt. Hvis dine fødder kunne vælge sko til arbejdet, var det nok en meget komfortabel sports sko. Men det passer ikke så godt til et pænt jakkesæt.

 

Den festlige sko

Vi lever i en tid hvor der er plads til at tænke kreativt, og man har lov til at være som man har lyst til, i mange sammenhænge. Derfor ser vi også fodtøj med flere farver og mønstre på, så det ikke alt sammen er sort, brunt og gråt. Dem der producerer sko til festlige begivenheder som bryllup, konfirmation eller andet tænker også ud af boksen. Det behøver ikke længere være den stereotype hvide højhælede sko til bruden. Men der er også den traditionelle hvide sneakers, hvor de så har på syet blonder og andet pynt der passer godt sammen med en flot brudekjole.

 

Den praktiske sko

Vi kender ordsproget, ”det er for billigt til at være sandt”. Og det gælder også med det praktiske fodtøj. Nå vi vælger støvlerne til regnvejret eller dem til vandreturene i skoven. Så er det vigtigt at den ikke klemmer alle mulige steder på foden, hvilket kan give vabler og en forkert gangbevægelse. I yderste konsekvens kan det give problemer med knæ og i ryggen. Derfor kan det være en god ide at bruge lidt ekstra penge på det fodtøj som der skal bruges det meste af tiden. Også til børn er det vigtigt at de ikke får noget på fødderne hver dag som giver ubehag, eller udvikler en skæv gangart, og måske ryg problemer.

Du kan måske også lide...