Blog

Dagbog fra maj 2019: Jeg lejede en bil og kørte Island rundt

Island er efterhånden blevet et af verdens mest populære rejsemål af flere gode årsager; den relativ lille ø er spækket med spektakulær natur, som for eksempel smukke bjerge, store fjorde og søer og selvfølgelig de velkendte varmekilder. Men Island har også en rig kultur, interessant madkultur og venlige mennesker. Jeg kørte Island rundt i en lejet bil i maj 2019 og så nærmest alt hvad Island har at byde på i løbet af blot et par uger! Det er en billig og effektiv måde at opleve et land på, da man ser det hele fra første parket og får mere tid til flere attraktioner end man ellers ville have. Læs mere om min tur til Island lige her!

Så det hele på én ferie

De fleste der besøger Island besøger højst sandsynligt kun landets hovedstad, Reykjavik og måske en varm kilde eller to, da det er primært det man kan nå på en almindelig uges ferie. I stedet for at tage den sædvanlige rute, benyttede jeg mig af en billig lejebil som jeg fik bestilt fra billeje Reykjavík Lufthavn allerede inden jeg tog af sted på ferie. Derefter kørte jeg direkte fra lufthavnen til den såkaldte Blå Lagune, som er et geotermisk opvarmet spabad og er omgivet af lavamark og helt unikke kulsorte sandstrande. Det var noget af en start på en ferie, som kun blev ved med at overraske og forbløffe mig hvor end jeg tog hen! Jeg besøgte blandt andet nogle gamle fiskerbyer ved Øst fjordene, hvor jeg sejlede rundt blandt de kæmpestore isbjerge.

Oplevede alt på første række

Intet besøg til Island er noget værd, hvis man ikke besøger de berømte varme kilder! Så derfor skulle der selvfølgelig også klemmes et par ture eller to til de varme kilder. Det er en oplevelse der ikke kan sammenlignes med noget andet, jeg har oplevet, da det hele foregår udenfor og man derfor får en helt fantastisk udsigt over de islandske bjerge. Apropos de islandske bjerge blev der også tid til at udforske andre dele af Islands mildest talt fantastiske natur, såsom mindre kendte, men enormt smukke og fredfyldte søer, fjorde og gletsjere. Det hele gik utroligt let med den lejede bil, da jeg kunne komme fra det ene sted til det andet på ingen tid, netop fordi Island er nem at køre rundt på, så længe man sætter nok tid af til det.

 

Du kan måske også lide...