Blog

Forbered dit bryllup

De fleste voksne har prøvet at være med til et bryllup, eller har på anden måde været vidne til et. Der er ingen tvivl om at et bryllup er en stor begivenhed, som mange mennesker ser frem til at skulle ske for netop dem. Et bryllup er også noget som de nærmeste måske går og håber på, vil ske for et par i familien, eller måske endda kan gætte at det er lige på trapperne. Når det så er tid, er det en rigtig god ide at have en solid plan for hvordan det skal udfolde sig.

 

At være i god tid

Dem der har været gæster til et bryllup, kan nok godt gennemskue at det har krævet en del planlægning at få festen stablet på benene. Og det er da også en rigtig god ide at være ude i god tid. Hvis brudeparret har øje på et helt bestemt sted at afholde festen, er det ikke unormalt at der er ventetider som skal tages i betragtning. Men også når der skal vælges brudekjole skal man være i god tid. De kommende brude skal regne med at finde en tid hos en brudekjole forretning, ca. 6-9 måneder inden festen skal stå sin prøve. Brudgommen bør også være i god tid, hvis jakkesættet skal skræddersyes. Invitationen er også noget der typisk sendes ud i god tid, så gæsterne kan forberede sig. Og det kan være at nogen samler sig omkring at holde en polterabend, eller måske skal sørge for noget underholdning til festen.

 

Stort eller småt

Selve bryllupsbegivenheden er en stor ting i sig selv, men skal festen også være en af de store, eller måske en mindre for samling af de nærmeste. Det kan være en bekostelig affære at holde festen, og det falder tit på hvor mange man gerne vil invitere. Det kan let komme til at koste mellem 1500 til 2000 kroner pr. kuvert at holde festen. Og skal der bare 50 gæster med er det allerede et ret dyrt bryllup. Nogen sparer op i god tid, og andre vælger at låne en smule til at holde alle udgifterne.

 

Gæsterne

Til et bryllup er der forskellige typer gæster. Der er selvfølgelig familien, og vennerne. Men måske er der også nogen fjerne slægtninge som rejser langt for at være med til begivenheden. Nogen fest lokaler som er huset i hoteller eller i en kro, tilbyder ofte en rabat til overnattende gæster i forbindelse med en stor fest. Det kan være en fordel at undersøge mulighederne for dette, specielt hvis man har familie fra udlandet som rejser langt. Og så er der jo heller ikke så mange der kører tidligt hjem, hvilket giver lidt mere liv til festen.

Du kan måske også lide...