Blog

Min lille historie om hvordan jeg fik en god psykolog i København

Har du brug for en psykolog? Det var det spørgsmål jeg stillede mig selv for et stykke tid siden. Efter lidt tid og sjælesøgning fandt jeg frem til, at svaret var ja. Jeg havde ganske rigtig brug for at komme til psykolog og få nogle samtaler med en professionel.

Nu var spørgsmålet blot, hvilken psykolog det var jeg skulle tage til.

Dannede mig et overblik

Jeg startede først og fremmest med at danne mig et overblik over mine muligheder. Jeg har altid fundet det nemmere at vælge, når jeg er helt klar over, hvilke muligheder det egentlig er at jeg vælger imellem. Og på den måde føler jeg også, at jeg tager et mere informativt – og dermed rigtig – valg.

Jeg startede derfor med at lave en liste med alle de psykologer, som jeg overhovedet kunne finde i hovedstaden. Jeg koncentrerede mig ikke bevidst om nogle bestemte nabolag og jeg begyndte heller ikke at filtrere ud baseret på pris mm. Den slags ting kom bagefter.

Derefter gik jeg i gang med at kigge nogle anmeldelser igennem. For mig er det meget vigtigt at en psykolog har positive anmeldelser, da det er et godt tegn om kundetilfredshed. Og når jeg nu betaler så meget for at gå til psykolog, så vil jeg også gerne være en tilfreds kunde.

Prøvede mig frem med nogle forskellige

Det er vigtigt at understrege, at man sagtens kan skifte ud mellem sine psykologer. Man behøver ikke at blive ved en bestemt psykolog, blot fordi man har været til et par samtaler med denne. Nogle gange er der bare ikke den rette kemi mellem dig og denne psykolog. Og så er det bedst at lede videre.

Jeg prøvede mig frem med nogle forskellige psykologer, indtil jeg endelig fandt frem til den jeg bruger nu. Du kan finde min nuværende psykolog på www.kbh-psykolog.dk Jeg er meget glad for at jeg på denne måde ’shoppede’ lidt efter en god psykolog, da det endte med at være det bedste for mig i den sidste ende. Hvis jeg ikke havde taget min tid og tilladt mig selv at være kræsen omkring mit valg, så havde jeg aldrig fundet frem til min nuværende psykolog.

Prisen spillede naturligvis ind

Det ville være forkert at sige at prisen ikke spillede en rolle, da jeg ledte efter en god psykolog. Selvfølgelig gjorde den det. Men det var heller ikke min førsteprioritet.

Det er vigtigt at investere i sit mentale helbred og det valgte jeg at gøre, da jeg fandt min psykolog. Min psykolog er måske ikke den aller billigste på markedet, men jeg ved til gengæld at jeg får den hjælp, som jeg skal have. Og så er min psykolog heldigvis heller ikke den dyreste på markedet…

Det er naturligvis ikke alle, som kan prioritere deres mentale helbred over deres økonomiske helbred på denne måde. Men hvis du kan så vil jeg råde dig til ikke at lade pengene styre dig helt, når du leder efter din nye psykolog.

Hvis du har særlige krav

Til sidst vil jeg blot nævne, at hvis du har nogle helt særlige krav til din psykolog, så skal du lade dette være en fast del af din endelig afgørelse. Det kan for eksempel være at du lider af angst eller PTSD? Så ville det være meget rart, hvis du kan finde en psykolog med forstand på dette. Og på samme vis vil du gerne have en psykolog med viden om Borderline, hvis du selv har denne personlighedsforstyrrelse.

For mig var dette ikke noget der spillede den store rolle under mit valg af psykolog.

 

Du kan måske også lide...