Blog

Jeg skulle prøve noget nyt og startede med investering

Her under nedlukningen fik jeg pludselig en interesse for investeringer, og jeg var ikke helt sikker på, om jeg egentlig skulle prøve det. Der er jo en risiko forbundet med investeringer, og det er noget det, der har holdt mig tilbage indtil nu. Jeg deler min erfaring med jer kvinder, der læser min blog – så I også kan komme i gang med at investere, og så I kan undgå de typiske fælder.

Det vigtigste jeg kan nævne, og det bør jeg egentlig nævne, før du læser videre, kommer i det følgende. Mange investerer penge uden at vide, hvad de investerer i. Du bør finde ud af, hvad du investerer i. Tager vi eksempelvis krypto, så skal du finde ud af, hvad det er, og hvorfor det potentielt er en god investering. Du bør nok heller ikke allokere alle dine penge til investeringer, fordi man siger jo ofte, at man ikke skal investere for mere end hvad man kan tåle at miste. Det er ikke for sjov, at din bank også har en masse skrift med småt på deres hjemmesider. Der er altid en risiko.

 

Nu hvor jeg føler, at de grundlæggende spilleregler er plads, så kan vi komme igang. Jeg vil starte med at fortælle dig om, hvordan jeg kom i gang med investering i krypto, hvorefter jeg også fortæller lidt om aktiehandel.

 

Bitcoin

Bitcoin havde jeg hørt om og tjekket kursen på BTC en del gange, men aldrig taget mig sammen til rent faktisk at investere i det. Det var måske, fordi jeg netop ikke havde sat mig ind i, hvad det var. Efter jeg havde læst en del om det, så kunne jeg egentlig godt se fidusen i det og endte selvfølgelig med at købe det.

 

Min strategi er købe og holde – eller som man siger “hodl”. Der er en del forskellige strategier, men jeg har simpelthen ikke tid og overskud til at holde øje med kursen på bitcoin samt nyheder omkring det hele tiden. Hvis du har, så kan du prøve at følge en anden strategi.

 

Der findes en del forskellige sider, hvor du kan købe bitcoins i Danmark. Jeg vil dog råde dig til ikke at klikke på links på Facebook. Der er simpelthen for meget svindel relateret til bitcoin for tiden. Søg på internettet og find den troværdig hjemmeside. Kender du en, så smid en kommentar.

 

Aktier

Aktier var lidt nemmere at forstå, fordi der er meget information om dem. Der findes så mange danske sider, hvor du kan læse om aktier, hvis du ikke forstår dem. Det kan dog være en udfordring at finde specifikke aktier at investere i, fordi der er så mange.

 

En måde du kan investere på er følgende: Find produkter du har derhjemme og tror på. Invester derefter i producenten. Hvis du bruger produktet og tror på det, så må det vel have en fremtid? Det er måske en meget simpel strategi, men man skal jo starte et sted. Det er jo også derfor, at mange investerer i virksomheder som Apple.

 

Jeg håber, at du fandt min artikel brugbar. Har du spørgsmål eller lignende, så skriver du bare en kommentar. Det er ikke fordi jeg vil opfordre dig til at investere i noget specifikt, jeg deler blot, hvad jeg har lært. Hvis du har brug for rådgivning, så kontakt en professionel.

Du kan måske også lide...