Blog

Vælg den helt rigtige hovedpude til dig

Dette indhold er sponsoreret

Hovedpuder er, sammen med en god madras, en af de helt særligt vigtige komponenter til en god nats søvn. Helt optimalt set, så fungerer en god hovedpude og en god madras i samspil, så du kan få den optimale liggestilling, mens du sover. De fleste madrasser er i dag inddelt i forskellige zoner, der tager hensyn til, at din ryg, dine skuldre og dine hofter skal have forskellig aflastning. Derfor skal du også vælge en god hovedpude, som understøtter madrassens aflastende zoner, for at få den optimale støtte og slippe for smerter.

En god hovedpude skal give god støtte og holde din ryg og din nakke så neutrale som muligt, uagtet om du sover på maven, på ryggen eller på siden. Du kan finde massevis af lækre og gode hovedpuder på Delfin Sengecenters hjemmeside via linket.

Hvornår skal jeg begynde at overveje at skifte min hovedpude?

Som tommelfingerregel siger man, at en hovedpude skal skiftes oftere end for eksempel en dyne, fordi hovedpuden bliver mere slidt, end en dyne gør. En gennemsnitlig hovedpude vil holde et sted mellem 2-4 år, afhængigt af kvalitet, vedligeholdelse, hvor meget fugt du afgiver om natten, og hvor ofte den bruges. Hvis din pude synes flad, og du ikke kan ryste mere liv i den, så er det på tide at se sig om efter en ny en af slagsen.

Hvilken hovedpude skal jeg så vælge?

Der findes mange forskellige former for fyld til en hovedpude såsom dun, fiberfyld, uld, Memoryskum og Latex. Dun er klart den mest almindelige form for fyld, men afhængigt af dine behov kan andre former for fyld sagtens give bedre mening. Herunder bliver der gennemgået fire af de mest populære former for fyld og deres fordele.

  • Naturfyld

Hovedpuder med naturfyld er med dun eller små fjer. Det bedste ved puder med naturfyld er, at det er varmetransporterende, da varmen ledes væk fra hovedet om natten. Dun og fjer er også meget formelige, så puden vil forme sig efter dit hoved og din sovestilling. Dertil kommer, at de har lang levetid.

  • Fiberfyld

En pude med fiberfyld imiterer mange af de kvaliteter, en naturfyldspude har, med den yderligere fordel, at de er nemmere at vaske og tørre.

  • Memoryskum

Memoryskum, eller hukommelsesskum, som det kan oversættes til på dansk, er en fast skumtype, der former sig efter din nakke, hoved og skuldre ved hjælp af kropsvarmen. Memoryskum-puder er allergivenlige og specielt velegnet til dem, der sover på siden, fordi de har brug for den specielle aflastning, en Memoryskum-pude kan give. Disse puder kan ikke kommes i vaskemaskinen!

  • Latex

Nøgleordene for en latexpude er elasticitet, holdbarhed og god support. Latexpuder leder igennem deres struktur varmen hurtigt væk fra kroppen og er et godt valg, hvis du har det varmt, mens du sover. Latexpuder er også gode til dem, der sover på siden.

 

Nu kender du lidt til de forskellige typer af hovedpudefyld og kan dermed træffe en informeret beslutning om din næste hovedpude. God hovedpudejagt!

Du kan måske også lide...